Murhan yrityksestä epäiltyä miestä ei ole päästy kuulustelemaan – ampui poliisia Hämeenlinnassa

0:52
Tältä Hämeenlinnan ampumispaikka näyttää.

Hämeenlinnan viikonloppuisessa poliisiammuskelussa loukkaantunutta murhan yrityksestä epäiltyä miestä ei ole päästy vielä kuulustelemaan. Poliisi ei avaa syitä sille, miksi miestä ei ole voitu kuulla, mutta sairaalassa olevan ihmisen kohdalla voi kyse olla siitä, ettei hän terveydellisistä syistä ole kuulustelukunnossa.

Poliisipartio meni myöhään perjantai-iltana tehtävän vuoksi Hämeenlinnan Kettumäen kaupunginosassa sijaitsevaan kerrostaloon. Kerrostalon piha-alueella sekä poliisin tehtävään liittynyt mies että poliisi käyttivät ampuma-asetta.

Ammuttu poliisimies on päässyt jo sairaalasta, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä.

Kuulustelut muutenkin kesken

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo, että poliisilla on yhä kesken keskeisten silminnäkijöiden ja muiden todistajien kuulustelut, eikä tapauksesta haluta kertoa uutta tietoa julkisuuteen ennen kun kaikki kuulemiset on suoritettu. Tällä pyritään varmistamaan se, että silminnäkijöiden kertomukset eivät muutu julkisuudessa olleiden tietojen pohjalta.

Poliisista ei pystytä arvioimaan, milloin eri henkilöiden kuulemiset päästään aloittamaan ja milloin ne on saatu päätökseen.

– Ihmisten saamisessa kuultavaksi voi kestää ja siihen voi olla erinäköisiä syitä, poliisista todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja