KRP: Hämeenlinnassa poliisia ampunut mies on yhä sairaalahoidossa

0:52
Video kertoo: Tältä näyttää Hämeenlinnan ammuskelupaikalla – poliisi ampui miestä, jota epäillään poliisimurhan yrityksestä

Hämeenlinnassa poliisia ampunut mies on yhä sairaalahoidossa, kertoo keskusrikospoliisi (KRP) tiedotteessaan. Miestä epäillään murhan yrityksestä.

Poliisipartio meni myöhään perjantai-iltana tehtävän vuoksi Hämeenlinnan Kettumäen kaupunginosassa sijaitsevaan kerrostaloon. Kerrostalon piha-alueella sekä poliisin tehtävään liittynyt mies että poliisi käyttivät ampuma-asetta.

KRP kertoi jo lauantaina, että loukkaantunut poliisi on päässyt pois sairaalasta eikä hänellä ole hengenvaaraa. KRP kertoi sunnuntaina, että tilanteessa loukkaantui yhteensä kaksi ihmistä.

Kaikkia silminnäkijöitä ei ole vielä kuultu

Poliisi tutkii esitutkinnassa epäiltyä murhan yritystä ja selvittää parhaillaan tapahtumien kulkua. 

– Poliisin esitutkinta on vasta hyvin alkuvaiheessa, ja kenttätutkimukset ja kuulustelut muiden toimien ohessa tulevat jatkumaan useiden päivien ajan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho KRP:stä tiedotteessa.

Huhta-ahon mukaan lähistöllä sijaitsevissa asunnoissa on ollut silminnäkijöitä, joita ei ole vielä ehditty kuulemaan.

– Muun muassa silminnäkijöiden kertomusten alkuperäisyyden varmistamiseksi emme voi kertoa tapahtumien kulusta tässä vaiheessa enempää julkisuuteen, Huhta-aho sanoo.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää, kun se on esitutkinnan kannalta mahdollista. Syyttäjä selvittää poliisin virka-aseen käyttöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja