Muotitoimittaja Sami Sykkö pääsi kokeilemaan televisioroolia Salkkareissa: "Kuvauksissa oli pakko oppia nopeasti"

Tyyliguru Sami Sykkö vierailee Salatuissa elämissä auttamassa Ismoa ja Juttaa häävalmisteluissa.

Tyylistään tunnettu toimittaja ja juontaja Sami Sykkö nähdään mukana Salatut elämät -sarjassa, kun sarjassa valmistaudutaan Ismon ja Jutan häihin.

Sisustuksen ja muodin kanssa paljon uransa aikana työskennellyt Sykkö esiintyy sarjassa hääsuunnittelijan roolissa. Näytteleminen on Sykölle tuttua puuhaa, hän kävi aikanaan Kallion ilmaisutaidon lukion ja hän on näytellyt muun muassa Vasa Teaternin Oliver Twist -musikaalissa 90-luvulla. Salkkarit-vierailu on Sykölle ensimmäinen fiktiivinen televisiorooli.

– Olen esiintynyt paljon kameran edessä, mutta en ole koskaan ennen näytellyt televisiossa. Onhan se ollut elämys katsoa, kuinka sarjaa kuvataan, miten monesta kulmasta esimerkiksi ilmeet otetaan, Sykkö kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Kuvauksissa oli pakko oppia nopeasti. Välillä esimerkiksi mietin, että mitä minun pitää tehdä isommissa kohtauksissa, joissa on paljon ihmisiä. Olenkohan kuvassa vai en? Pitääkö minun reagoida vai ei?

Sykön sisko Pauliina näytteli aikanaan Ruusun aika -sarjassa. Hän seurasi siskonsa työskentelyä hämmästellen, miten ihmeessä tämä osasikaan näytellä kuin ammattilainen vaikka olikin vain yhdeksän vuotias.

– Nyt yli 30 vuotta myöhemmin pääsin itse kokeilemaan samaa, Sykkö nauraa.

Salatut elämät -sarjan luonteeseen kuuluu nopea työtahti, jota myös Sykkö pääsi maistamaan vierailunsa aikana.

Hän hehkuttaa sarjan näyttelijöiden ammattitaitoa sekä kuvauksissa saamaansa tukea. Käsikirjoituksessa riitti opeteltavaa nopeasti kulkevassa sarjassa, mutta kuvausten rento ja avulias tunnelma helpotti työskentelyä.

– Siinä olikin opettelemista, että mikä repliikki tulee missäkin välissä. Onneksi sarjan näyttelijät ovat kauhean kivoja ja kannustavia, Sykkö kertoo.

Salatut elämät on ajan myötä muodostunut yhdeksi suomalaisen television kivijaloista, kuvauksissa on hyvä meininki ja näyttelijäkaarti tulee keskenään toimeen. Ulkopuoliselle oli erittäin helppoa päästä tahtiin mukaan.

– Se oli ihan kuin juna olisi liikkunut ja minä vain hyppäsin kyytiin. Kuvauksissa oli hirveän hauskaa, ja sarjan näyttelijät ovat todella vitsikkäitä kuvausten välillä! Ihan innostuin, että tulisipa pian lisää kuvauksia ja rooleja, Sykkö hekumoi kokemusta.

Sami Sykön voi nähdä Salkkareissa kevään jaksoissa!

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla ja mtv.fissä! Koko viikon jaksot C Moressa ennakkoon!

Lue myös:

    Uusimmat