Muokkaa nykyisestä kodistasi unelmiesi asunto – katso vinkit!

Katseletko huokaillen sisustuslehtien kuvia ja unelmoit uudesta asunnosta? Myös nykyinen kotisi voi olla toiveidesi täyttymys, kunhan vain tartut tuumasta toimeen.

Älä enää haaveile unelmiesi kodista, vaan ryhdy hommiin – vaikka nykyinen asuntosi ei olisikaan haaveidesi lukaali, voit pienillä asioilla luoda toivomaasi tunnelmaa.

1. Selvitä mitä haluat

Aivan ensimmäiseksi sinun on päätettävä, mitä haluat. Haluatko trendikkään mustavalkoisen kodin, vai rakastatko värejä? Millaisten värien ympärillä viihdyt ja rentoudut? Älä valitse heti mielivärejäsi vaan pohdi ennemmin, miten ne sinuun vaikuttavat.

Hae inspiraatiokuvia netistä ja sisustuslehdistä. Katso sinua miellyttäviä kuvia tarkkaan – miksi pidät niistä? Onko syynä kauniit seinät vai tyylikkäät huonekalut? Jotta voit saada unelmiesi kodin, on sinun ensin tiedettävä tarkkaan mitä haluat.

2. Eroon turhasta

Usein suurin muutos syntyy jo sillä, että poistat kodistasi kaiken turhan tavaran. Muista myös katsella huonekalujasi sillä silmällä – käytätkö vaikkapa nurkassa lojuvaa nojatuolia koskaan, vai onko se vain turhaa täytettä? Unelmasisustus on usein ilmava, eikä huoneita ole tungettu täyteen. Pidä tämä mielessäsi, kun poistat kodista tavaraa.

Myös huolellinen siivous on tärkeä asia: Pese koko koti aina seinistä ja ovista lähtien. Käy kaapit, komerot ja hyllyt läpi kuin olisit muuttamassa uuteen kotiin, etkä haluaisi viedä turhaa rojua mukanasi.

3. Budjetti?

Budjetti vaikuttaa aika paljon siihen, mitä voit tehdä. Se on selvää. Mutta pienelläkin budjetilla voi tehdä ihmeitä. Katso kotiasi ja inspiraatiokuviasi ja pohdi, mihin kannattaa panostaa: Maali on usein edullisempi vaihtoehto kuin tapetti, jolloin voit vielä hankkia sohvalle uusia somistetyynyjä tai vaikkapa hemmottelevan sadesuihkun kylpyhuoneeseen.

Käytä raha siihen, mikä on sinulle tärkeintä ja kopioi surutta inspiraatiokuvien ideoita.

4. Ole luova!

Jos budjetti on pieni, mieti mitä kaikkea voit itse tehdä: Syntyvätkö kauniisti neulotut somistetyynyt omissa käsissä tai voisiko perheen lomakuvista tehdä taidetta? Luovuus ei ole vain huippulahjakkuutta, vaan pieniä arjen ratkaisuja.

5. Rauhoitu ja nauti

Kun olet saanut kaiken valmiiksi, muista myös nauttia kodistasi. Vietä iltaa kynttilänvalossa ja kokkaa rakkaallesi arki-iltana yllätyksesi ihana illallinen. Olette ansainneet pientä hemmottelua arjen keskelle ja unelmakoti on paikka, jonne pääsee rauhoittumaan turhalta kiireeltä ja kireydeltä.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat