Muodokas Autumn kesti parisuhdeväkivaltaa, koska kuvitteli miehensä olevan erityinen: ”Hän vetosi muiden ihmisten käsityksiin kehostani"

Toimittaja Autumn Whitefield-Madrano kertoo BuzzFeed-sivustolla kierosta eksästään, joka vakuutti naisen olevan erityinen muodokkaan vartalonsa vuoksi – ja miehensä itsensä olevan erityinen mieltymystensä vuoksi. Hehkutus sai Autumnin pysymään väkivaltaisen miehensä kanssa. Kilojen karistua miehen vaikutusvalta naiseen heikkeni.

VIDEO: Miten väkivaltaisesta suhteesta pääsee eteenpäin?

Kun Autumn oli lihavimmillaan, hänen idolinsa oli Hollywood-tähti Kate Winslet. Winslet edusti 1990-luvulla naiskuvaa, joka ei ollut muiden julkkisten tapaan langanlaiha, vaan naisellisen muodokas. Myös Autumnin tuolloinen poikaystävä piti Winsletiä naisihanteenaan.

– Logiikkani kulki näin: Hän ajatteli Kate Winsletin olevan paras mahdollinen nainen. Kate Winslet ei ollut laiha, joten minunkin oli paras olla olematta. Tästä syystä minun piti olla kiitollinen hänelle (eksälle) ja niin olinkin. Uskoin olevani erityinen, Autumn kirjoittaa BuzzFeed-sivustolla.

Vartalon ihannointi käänsi huomion pois väkivallasta 

Vaikka eksä ihannoi Autumnin muodokasta vartaloa, hän ei kohdellut sitä hyvin.

 – Joku toinen nainen olisi saattanut lähteä herättyään kädet mustelmilla, mutta minä en. Olin erityinen, me olimme erityisiä.

Autumn ajatteli erityisyyden liittyvän osaltaan omaan kokoonsa. Poikaystävä näki hänet viehättävänä, vaikka oli kauneusihannetta pyöreämpi. Sen vuoksi Autumn antoi eksälleen anteeksi päin naamaa heitetyn kakun, tönäisemisen maahan ja ne käsivarsien mustelmat.

Muiden miesten mieltymykset aseena 

Autumnin eksä ruokki omilla sanoillaan käsitystä siitä, että hän oli erityinen pitäessään pyöreämmästä naisesta. Mies kertoi, miten kaikki eivät tosiaan olleet hänen kaltaisiaan – että moni mies ei Autumnia muotoineen huolisi.

– Hän puhui minulle kuin olisin jotain, jonka löytämiseen tarvittiin hänen sisukkuuttaan, kärsivällisyyttään ja erityisyyttään, Autumn kirjoittaa.

Tavallisesti perheväkivaltaan liitetään toisen vähättely. Autumnin ex-poikaystävä käänsi asetelman toisin päin: hän ihannoi tyttöystävänsä vartaloa ja muistutti, miten erityinen itse oli, kun muodokkaasta vartalosta piti.

– Hän käytti naisten vartaloihin liitettyä kulttuurillista valtaa minuun. Hänen ei koskaan täytynyt sanoa pahaa sanaa vartalostani minua vahingoittaakseen. Yhteiskuntamme oli tehnyt sen työn hänen puolestaan.

Laihduttaminen söi loven parisuhteeseen

Kun Autumn alkoi laihduttaa, hänen poikaystävänsä asenne muuttui.

– Kysyin, mitä hän piti hoikentuneesta vartalostani ja hän änkytti ja punastui ja yritti välttää vastaamista, Autumn kirjoittaa.

Laihtuessaan Autumn alkoi saada huomiota muilta miehiltä. Nämä miehet eivät vakuuttaneet naiselle olevansa erityisiä, koska hänen ulkomuodostaan pitivät. Se auttoi Autumnia tajuamaan, millaista henkistä väkivaltaa oli kokenut parisuhteessaan.

– Hän vetosi muiden ihmisten käsityksiin kehostani vahvistaakseen erityisyyttä, joka meidät yhdisti.

Tajuttuaan tämän Autumn päätti laittaa parisuhteelle pisteen. Onnistuttuaan eroamaan kieroutuneesta poikaystävästään Autumn tajusi: hänen eksänsä ei ollut mitenkään erityinen. Hän oli väkivaltainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja