Mainos

Muodinluojan yksinkertainen vinkki: Näin sinustakin tulee luova

Muotisuunnittelija Aki Choklatilla on yksinkertainen vinkki luovuuden etsijöille.

Muoti- ja kenkäsuunnittelija Aki Choklat vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä perjantaina 12. huhtikuuta. Luovuuden puolestapuhujan mukaan jokaisessa piilee luovuutta. Se pitää vain saada esiin.

– Uskon, että kaikki ovat luovia. Minulla on ollut tuhansia opiskelijoita, ja pystyn jokaisesta ottamaan ulos luovuuden, Aki Choklat lupaa.

Jos kuitenkaan itse herra Choklatin kursseille ei pääse, niin millaisia vinkkejä mies antaisi luovuutensa kanssa lukkiutuneille?

– Vaikka on tietokone- ja läppäriteknologian aika, niin sanon aina, että pitää ostaa tyhjä viivaton vihko ja kynä, ja alkaa laittaa ideoita ylös, mies vinkkaa.

Inspiraation lähde on tärkeä osa luovuutta ja sen vuoksi pitääkin osata katsoa ympärilleen. Choklat istuu MTV3:n lämpiössä odottamassa Huomenta Suomen lähetystä, ja huomaa heti inspiroivia asioita ympärillään.

– Tässä on upea skandinaavisen tyylinen, minimalistinen sohva ja upean (limenvihreän) värinen tuoli, niin mitä siitä voisi kehittää? Näen heti jalkineen tai vaatekokoelman, mies miettii ja tuumaa, että ideointi on ehkä hänelle helpompaa.

– Voi ottaa yhden lähtökohdan ja alkaa tehdä muotoa. Tee 50 mutaatiota ja ota niistä yksi, jonka kehität tuotteeseen. Uskon, että luovuudessa pitää olla joku lähtökohta, mies neuvoo.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuva: Shutterstock

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja