Muodin ammattilainen opastaa: Siivoa kaappisi turhista vaatteista

Muodin ammattilainen Anne-Maria Ylitapio auttaa Muotitietoisen juontaja Maria Veitolaa karsimaan vaatekaapistaan pois kaiken turhan. Nappaa vinkit talteen!

Maria Veitolalla on tunnetusti mieletön vaatekaappi, josta löytyy kaikenlaisia aarteita – silti juontajalla on päiviä, jolloin ei tunnu löytyvän mitään vaatetta ylle.

Veitola otti mukaan rekillisen vaatteitaan ja tapasi pukusuunnittelijana, stylistinä ja muotitoimittajana tunnetun Anne-Maria Ylitapion. Ylitapio on tehnyt pitkän uran muodin parissa ja puvustanut niin roolihahmoja kuin oikeita ihmisiä, tai luonut heille upeita garderobeja.

Löydä vaatekaappiisi perusvaatteet

– Nyt sinulla on yksi ihminen ja garderobi tässä – tähän pitäisi saada jotain selkeyttä. Mistäs aloitettaisiin? Veitola kysyy.

Ylitapio tarttuu värikkääseen, raidalliseen mekkoon.

– Nyt olisi tärkeää, että löydettäisiin vaatekaapistasi perusvaatteet, jotta sinulle ei tulisi sitä tilannetta aamuisin, ettet oikein tiedä, mitä laittaisi päälle. Näin jo, että täällä on ihana vaate, jossa on huikeat värit ja materiaalina silkki, Ylitapio ihailee raitamekkoa.

– Tästä saat vaatekaapillesi hyvän perustan, koska tämä vaate on todella muuntautumiskykyinen – tämä muuntautuu tilanteeseen kuin tilanteeseen todella helposti, pienillä vinkeillä, Ylitapio jatkaa.

Nämä vaatteet kaapista pitäisi löytyä:

Veitola pohtii, miten täydellisen vaatekaapin ajatusta pitäisi lähestyä.

– Ensinnäkin on tosi hyvä löytää esimerkiksi hyvä jakku, liivi tai muu yläosa, minkä voit helposti yhdistellä kaikkien muiden asujen kanssa. Perusjakku toimii sekä housujen että hameen kanssa, Ylitapio neuvoo.

– Mustaan on tietysti hirveän helppo yhdistellä. Jos haluat käyttää sen kanssa esimerkiksi värikkäitä legginsejä, musta on todella turvallinen värivaihtoehto, jos puhutaan oikein peruspuvustosta.

Veitolalta löytyy myös hillitymmän sävyisiä yksivärisiä mekkoja, mutta Ylitapio liputtaa yhä raidallisen silkkimekon puolesta. Valkoinen pitsimekkokin saa kannatusta.

– Tämä raidallinen mekko muuntautuu kaikkein helpoiten tilanteesta toiseen. Tuo ihana pitsimekko toimisi hyvin juhlaan niin, että sen yhdistäisi mustan jakun kanssa. Sitä voisi käyttää myös arkena; laitat vähän paksummat sukat ja ronskimmat kengät, Ylitapio vinkkaa.

Veitola kertoo omistavansa monia mustia, suoria housuja, jotka ovat erilaisia variaatioita miesten puvunhousuista.

– Minulla on farkkuja ja paljon housuja, mutta mitkä nyt olisivat sellaiset käyttishousut? Täällä on esimerkiksi tällaiset housut – jotenkin musta tuntuu, että tällaiset persikkagorillahousut eivät ehkä ole sitä, mitä haluaisin peruspuvustooni, mutta mitä se sitten olisi? Veitola kysyy persikan värisiä housujaan esitellen.

– Nahkaiset legginsit sopivat sinun tyyliin. Valitsisit mustat, ne ovat klassikko. Lisätään vaatekaappiin valkoinen paitapusero – tämä on megaklassikko, mutta hyvä elementti olla olemassa. Pitää muistaa se, että asusteilla paidan saa muunnettua ihan eri tyyppiseksi, Ylitapio listaa.

Lopuksi Veitola ihmettelee karsitun vaatekaappinsa värimaailmaa: mustaa, harmaata ja valkoista. Ja se yksi raidallinen silkkimekko. Mitä ihmettä?

– Peruspuvustoonhan ruvetaan sitten lisäämään värejä asusteilla: isoilla korvakoruilla, niittivyöllä… ettei tule tylsäksi, Ylitapio lohduttaa.

Veitola aikoo ottaa rajatusta vaatekaapista itselleen haasteen.

– Mikä fantastinen ajatus, että vaatekaapissani olisivat vain nämä vaatteet – tai vaikka edes vain kuukauden! Aion ottaa tämän sellaisena haasteena, minä todella aion mennä näillä!

MUOTITIETOINEN-uusinnat AVAlla tiistaisin klo 16.30

Inspiroidu lisää:

Teksti ja kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat