Mummi sai lapsenlapsilta älykellon – pian se pelastikin hänen henkensä: "Menin sairaalaan ja poistuin sieltä elossa"

1:40
Aiemmin Applen kello pelasti miehen hengen havaittuaan, että hän putosi kalliolta. Kello osasi soittaa apua itse!

Marie, 74, uskoo, että Applen kello pelasti hänet vakavilta terveysongelmilta.

Lapsenlasten lahja pelasti Marie Bourquen hengen. Isoäiti heräsi keskellä yötä ja osasi lähteä sairaalaan, koska hänen Applen älykellonsa hälytti.

"Olisin ollut hyvin vakavassa tilanteessa"

Marien kello havaitsi naisen hengittävän epäsäännöllisesti ja kertoi myös, että hänen sydämensä syke oli epätasainen. Hän hankkiutui hoitoon, ja hänellä havaittiinkin sydämen eteisvärinä.

Amerikkalainen Marie, 74, uskoo nyt, että Applen kello pelasti hänet halvaukselta tai sydänkohtaukselta.

– Ilman tätä (kellon) ilmoitusta olisin herännyt seuraavana aamuna, siis toivottavasti, ja ollut hyvin vakavassa tilanteessa, Marie kertoi haastattelussa.

"Pojanpoikani on hyvin ylpeä"

Älykello oli lahja hänen lapsenlapsiltaan. Se mittaa sykettä, ja ominaisuus osoittautui Marien hengen kannalta hyvin hyödylliseksi.

– Pojanpoikani on hyvin ylpeä siitä, että tämä oli hänen ideansa, varsinkin nyt, kun menin sairaalaan ja poistuin sieltä elossa, nainen kommentoi.

"Pelottavinta on, että ihmiset eivät tiedä"

Marien lääkärin mukaan kellon hälytys salli heidän hoitaa Marien vaivaa ajoissa, jolloin hänelle ei ehtinyt kehittyä terveyttä uhkaava tilaa.

– Pelottavinta on, että ihmiset eivät tiedä, mitä (heidän kehossaan) on meneillään ja vain elävät asian kanssa. Ja sitten yllättäen saavatkin halvauksen, lääkäri Suzanne Steinbaum kommentoi.

Steinbaumin mukaan kello voi kuitenkin aiheuttaa myös yllätystilanteita: eräs potilas saapui huolestuneena päivystykseen, kun kello ilmoitti hänelle "normaalista sinusrytmistä".

– Se on vain lääketieteellinen termi normaalille sykkeelle, Steinbaum vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja