Mainos

Muistio paljastaa: Suomi jousti rajaneuvotteluissa Venäjän kanssa

Suomi esitti helmikuussa Venäjälle, että Sallan ja Raja-Joosepin uusi rajasopimus koskisi myös EU:n, Eta-maiden ja Sveitsin kansalaisia. Asia selviää ulkoministeriön laatimasta muistiosta.  

Venäjä antoi oman esityksensä maaliskuussa. Sen mukaan raja-asemat olisivat auki vain Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisille ja heidän perheenjäsenilleen. Venäjä esitti myös sopimukseen 180 vuorokauden määräaikaa.   

Esitys tuli samana päivänä, kun Putin ja Niinistö tapasivat Venäjällä.

Muistiossa esitetään Venäjän ehdotuksen hyväksymistä. Rajaliikenteen rajoittamista perustellaan muun muassa laittoman maahantulon riskeillä sekä rajoittamistoimien kiireellisyydellä ja määräaikaisuudella. Lisäksi muistiossa sanotaan, etteivät EU:n ja Eta-maiden kansalaiset ole juurikaan käyttäneet kyseisiä rajanylityspaikkoja.  

Valko-Venäjän kansalaisten sisällyttämistä sopimukseen perustellaan sillä, että Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliittoon sisältyy yhteinen rajapolitiikka.  

– Kiireelliset toimet voidaan toteuttaa vain siten, että järjestely kattaa myös Valko-Venäjän kansalaiset, muistiossa sanotaan.

Rajavartiolaitos otti viikonloppuna käyttöön Suomen ja Venäjän rajanylitystä koskevat rajoitukset. Euroopan unionin kansalaiset eivät saa enää käyttää Raja-Joosepin ja Sallan rajanylityspaikkoja. Asiasta kertoi Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja