Muistatko vielä nämä Linnan juhlien skandaalit? Lue hurjat jutut!

Vaikka tasavallan presidentin emännöimä ja isännöimä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on yksi Suomen arvostetuimpia juhlia, sielläkin sattuu ja tapahtuu.

Paparazzi sai kuulla kunniansa

Rallikuski Tommi Mäkinen kimpaantui toden teolla vuoden 1999 Linnan jatkoilla, kun Alibi-lehden nykyinen päätoimittaja Mika Lahtonen oli Kalastajatorpan pihalla paparazzaamassa tähtiä.

Neljän aikaan aamuyöstä mies ryntäsi kuvaajan kimppuun ja tunkeutui jopa tämän autoon. Poliisien saapuminen paikalle sekä Tommin Elisa-vaimon rauhoittelu sai viimein miehen jälleen tyyntymään.

Kunnon ripitys

Kansanedustaja Kirsi Piha ei säästellyt sanojaan törmätessään europarlamentaarikko Lasse Lehtiseen vuoden 1995 juhlissa. Lasse oli vihjaillut Kirsillä ja Sauli Niinistöllä olevan suhde ja Kirsi oli asiasta täysin vastakkaista mieltä.

Frakki pesuammeeseen

Vuonna 1995 pääministeri Paavo Lipponen ei yllättäen saapunut Linnan juhliin. Virallinen selitys oli sairastuminen, mutta Linnassa juoruttiin, että avioeroprosessista johtunut riita Aila-Marja-vaimon kanssa oli johtanut siihen, että vaimo oli heittänyt Lipposen frakin pesuammeeseen!

Ohjattiiin ulos Linnasta heti kättelyssä

Runoilija Arto Melleri saapui elämänkumppaninsa Nadja Pyykön kanssa juhliin vuonna 1992. Mies oli niin tuiskeessa kätellessään presidentti Mauno Koivistoa, että hänet ohjattiin heti ulos takaoven kautta.

Riehui linnassa

Näyttelijä-ohjaaja Kari Väänänen sai porttikiellon presidentinlinnaan vuonna 1983 riehumisensa vuoksi. Humalassa toikkaroinut mies ja hänen silloinen puolisonsa Sanna Fransman lensivät komeasti ulos Linnasta linnanvoudin toimesta.

– Ulosheiton jälkeen otettiin taksi ja lähdettiin laulajamaan bluesia ravintola Kaisaniemeen, Kari on muistellut tapausta.

Vuonna 2007 mies saapui Linnaan puolisonsa Terhin kanssa ja käyttäytyi juhlan arvon mukaisesti.

Tervo tuli kättelemään

Kirjailija Jari Tervo toimi Ilta-Sanomien toimittajana 1980-luvulla ja aiheutti skandaalin vuonna 1984, kun hän toimittajana lyöttäytyi kättelyjoukon jatkoksi ja meni paiskaamaan presidentti Mauno Koiviston kättä!

Romanssihuhuja

MTV:n juontajana vuonna 1995 toiminut nykyinen kansanedustaja Maria Guzenina sai kutsun presidentti Martti Ahtisaaren Marko-pojan myötävaikutuksella. Juhlien jatkoille Kappeliin Marko ja Maria lähtivätkin yhdessä, ja seuraavana aamuna romanssista uutisoitiin Ruotsia myöden.

Ilman kutsuttua linnassa

Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun vaimo Johanna Askola-Putaansuu aiheutti skandaalin saapuessaan Linnaan ilman aviomiestään vuonna 2006. Etiketin mukaan juhliin ei voi saapua ilman varsinaisen kutsun saanutta ihmistä. Johannan seurana koko illan kulki airut.

Nipplegate

Laulaja Jonna Tervomaan Pariisista ostama iltapuku sai aikaan nipplegateksi kutsutun nännikohun vuonna 2004, kun iltapäivälehdet ruotivat viikon verran tähden nännien näkymistä ohuen satiinikankaan läpi.

Kravatista hikinauha

Muusikko Juice Leskinen aiheutti pahennusta Linnassa vuonna 1986 rempaistessaan kravattinsa hikinauhaksi otsalleen.

Kompurointia

Vuonna 2004 kansanedustaja Kimmo Sasi oli juhlatuulella jatkoilla ravintola Teatterissa. Tuolloin mies poistui aamuyön pikkutunteina ravintolasta sepalus auki ja kaatua mätkähti ravintolan portaikossa komeasti.

Rakkausriita

Vuonna 1995 Jani Sievinen toi Linnaan tuolloisen tyttöystävänsä, malli Susanna Kedon. Jatkoilla Hesperian yökerhossa pari ajautui rajuun riitaan, ja vaati muutaman tunnin selvittelyn, ennen kuin pari poistui yhdessä hymyssä suin ravintolasta kotiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat