Linnan juhlien karmeimmat puvut: Katso ja kauhistele!

Muistatko vielä nämä kammottavat tyylit Linnan juhlista viime vuosikymmeniltä? Erikoiset viritykset, epäonnistuneet kampaukset ja yliyrittäminen ovat olleet lukuisten Linnan juhlien vieraiden kompastuskivet.

Heinäsirkka

Heinäsirkka eli muusikko Anne Taskinen sai MTV:n Viihdeuutisten muotikommentaattorina toimineelta Teuvo Lomanilta tiukan tuomion vuonna 2007.

– Kaikista oudoin oli tämä räjähtänyt Barbie-nukke eli Heinäsirkka. Mä järkytyin, koska hän on upea nainen. En tiedä mistä on tuon puvun hommannut. Tuli oikeasti mieleen sellainen Barbie jolla on leikitty pitkään, joka on lytätty, Loman kauhisteli.

Paula Koivuniemi ja Sirkka-Liisa Anttila

Laulaja Paula Koivuniemi oli yksi vuoden 1991 kohahduttavin vieras. Huikeat puhvihihat olivat kovin kasarit ja käänsivät todella katseita.

Keskustan Sirkka-Liisa Anttilan puku vuonna 2004 oli Petri Markströmin suunnittelema. Monien mielestä asun yläosan kaulus muistutti sikayrittäjän päällä lähinnä possun saparoa.

Päivi Storgård

Toimittaja Päivi Storgård luotti suunnittelija Jukka Rintalan makuun tätä pukua suunnitellessa, ja kaikki varmasti yhtyvät lausuntoon, että eipä olisi pitänyt. Kammottava, vuoden 2002 juhlien kermakakkukatastrofi kruunautui vielä hihansuiden isoilla koruilla.

Johanna Rusanen-Kartano

Viihdeuutisten lukijat äänestivät vuoden 2008 kauheimmaksi puvuksi oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartason pukuvalinnan. Jukka Rintalan suunnittelemaa pukua luonnehdittiin muun muassa "koristelluksi pullaksi" ja sen kerrottiin tehneen kantajastaan "munkkipossun näköisen".

Tanja Karpela

Vuonna 1999 Miss Suomesta kansanedustajaksi noussut Tanja Karpela nähtiin ensi kertaa linnassa, Teuvo Lomanin suunnittelemassa asussa. Makkarankuoreksi tuomittu puku oli samettia, joka ei oikein istunut juhlamateriaaliksi värisävynsä vuoksi. Pukua pidettiin myös aivan liian avoimena kansanedustajalle.

Vuonna 2000 Tanja oli suunnitellut erikoisen viitta-asunsa yhdessä Sinikka Nikanderin kanssa. Geishamainen kaapu ei sopinut nuorelle naiselle lainkaan, kuten ei vapaaksi jätetty tukkakaan.

Arja Koriseva

Laulaja Arja Koriseva ja hänen sisarensa suunnittelivat yhdessä tämän kummallisen kimalleasun vuoden 1990 Linnan juhliin. Hirvittävät puhvihihat eivät missään nimessä olleet kokonaisuuden kaameinta antia vaan nimenomaan tuo pillerihattu.

Marjatta Svennevig ja Susanna Rahkonen

Muotoilija, professori Timo Sarpanevan puoliso Marjatta Svennevig (nyk. Sarpaneva) hätkähdytti useasti linnassa. Vuonna 1993 Svennevig sonnustautui vaaleanpunaiseen tyyliunelmaan ja kokonaisuuden kruunasi samanvärinen iso rusetti nutturassa.

Suunnittelija Paola Suhonen oli suunnitellut vuonna 2006 SDP:n kansanedustaja Susanna Rahkosen kampauksen ja hiuspannan perhosprinttisen köysimekon lisäksi.

Kaija Aarikka, Marjo Matikainen ja Anni Sinnemäki

Tekstiili- ja korutaiteilija Kaija Aarikka hätkähdytti vuonna 1994 kahdeksanvärisellä iltapuvullaan. Puku aiheutti arvosteluryöpyn väriensä ja materiaalivalintansa vuoksi.

Vuonna 1998 poliitikko Marjo Matikainen hätkähdytti varsinaisessa shakkilauta-asussaan. Hirveä laahushelma ja puvun dekolteen erittäin epäonnistunut suunnittelu sekä koruttomuus tekivät kokonaisuudesta sekavan ja yksinkertaisesti tyylittömän.

Vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäen hihaton t-paita herätti etikettikohun vuonna 2000. Paitaa koristi muusikko Scott Walkerin kuva, ei Oasiksen Noel Gallagherin, kuten yleisesti luultiin.

Rosa Meriläinen

Vuonna 2005 raskaana ollut ex-kansanedustaja Rosa Meriläinen nähtiin aikamoisen kammottavassa kaulakorussa ja asussa. Pöytäliinaa muistuttanut kuosi olisi toiminut paremmin esimerkiksi pornobaarin pöytäliinana.

Marja Tiura ja Janina Andersson

Maria Tiura kohahdutti vuonna 2005 Ritva-Liisa Pohjalaisen puvussa, jonka materiaali näytti aivan nyljetyltä nahalta. Pallomainen helma oli huomiota hakeva ja hyvin epäkäytännöllinen linnan kaaoksessa.

Tiuran vuoden 2008 tyyli koettiin myös oudoksi. Puvun kauluksessa olleet korut oli koristeltu led-valoilla!

Vihreiden kansanedustaja Janina Anderssonin puku olisi ollut omiaan vaikkapa lukiolaisten vanhojen tansseihin, Linnan juhliin se oli liian koominen. Vuonna 1997 nähty kammotus kruunautui vielä hirveällä ruusuhässäkällä kampauksen virkaa toimittamassa.

Janina sai huutia myös Viihdeuutisten lukijoilta vuonna 2008, kun kansanedustajan tyyli tuomittiin korkean kampauksen vuoksi. Janinaa nimitettiin tuolloin muun muassa Marge Simpsoniksi.

Karita Mattila, Seela Sella ja Johanna Sinisalo

Oopperalaulaja Karita Mattila kohahdutti vuonna 2000 muovisilla kengillään, turkoosilla samettipuvullaan, punaisella tukallaan sekä vahvalla hopeisella meikillään.

Näyttelijä Seela Sella käänsi katseita vuonna 1992 hopeisella avaruushenkisellä puvullaan.

Finlandialla palkittu kirjailija Johanna Sinisalo oli vuoden 2001 kaamein ilmestys hirvittävässä kampauksessa. Myös asun villi eläinkuvio oli monelle muotitietoiselle liikaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat