Muistatko José Mourinhon ja Arsène Wengerin rajut yhteenotot? Mourinholta nyt todella yllättävä kommentti – Wenger hämillään

José Mourinho ja Arsène Wenger ottivat takavuosina paikoin varsin rajusti yhteen Englannin Valioliigassa. Managerikaksikko taittoi verbaalipeistä vuosien varrella lukemattomia kertoja, ja nähtiinpä heiltä fyysistäkin kontaktia tönimisen muodossa sivurajalla.

Chelseaa ja Manchester Unitedia Englannissa manageroinut Mourinho kommentoi Arsenalia luotsanneen Wengerin toimia vuosien varrella sangen halveksuttavasti. Hän tituleerasi ranskalaista muun muassa "epäonnistumisen erikoismieheksi" ja viittasi siihen, että Arsenal jäi Wengerin loppuaikoina vuosikausien ajan vaille suuria mestaruuksia.

Mourinhon kommenteista paistoi kaikki muu paitsi kunnioitus. Nyt kelkka on kuitenkin kääntynyt.

Wenger sai maanantaina Laureus-palkinnon elämäntyöstään, ja Mourinho välitti entiselle viholliselleen ylistävät terveiset videolla.

– Matkan varrella oli joitain episodeja. Voin puhua vain omasta puolestani, mutta minä todella nautin kilpailusta. Todellinen kunnioitus oli aina läsnä, Mourinho sanaili.

– Hän on yksi parhaista managereista jalkapallon historiassa.

Mourinho viittasi muun muassa Valioliiga-kauteen 2003–04, jonka Arsenal voitti Wengerin alaisuudessa tappioitta. Voittamatonta Arsenalia tituleerattiin lempinimellä "The Invincibles".

– Hän teki paljon historiaa. Se lempinimi, The Invincibles. Hämmästyttävää. Sellainen valmennusfilosofia ja lähes täydellinen joukkue, Mourinho ynnäili.

Wenger oli Mourinhon kommenteista hämillään.

– Tämä oli kyllä yllätys, koska meillä oli joitain kunnon vääntöjä. Aika liennyttää aina, Wenger tuumi.

Arsenal voitti Wengerin alaisuudessa Valioliigan mestaruuden kolmesti ja FA Cupin seitsemän kertaa.

Arsenalin viime kauden päätteeksi jättänyt Wenger ja Manchester Unitedista joulukuussa potkut saanut Mourinho ovat kumpikin tällä hetkellä ilman seuraa.

Lue myös:

    Uusimmat