Muistatko hemmotella itseäsi? Näistä syistä se kannattaa

Toisinaan itsensä hemmottelu voi tuntua vaikealta. Onko minulla oikeasti syytä hemmotteluun? Ansaitsenko varmasti tämän?

Jokaisella on kuitenkin aina jokin syy hemmotteluun. Keskity niihin syihin ja anna itsellesi lupa nauttia.

Itsensä hemmottelun ei tarvitse olla sitä, että ostaa itselleen jotain. Hemmottelua ovat myös mukavasti vietetyt tauot kiireisen arjen keskellä tai lehden lukemista kaikessa rauhassa.

Jos hemmottelu tuntuu kuitenkin ylitsepääsemättömän vaikealta, tässä viisi syytä lahjoa myös itseään.

1. Tauko tekee terää 

Pieni tauko työstä herkullisen kahvikupin kanssa ei ainoastaan ole nautinnollinen arjen hetki sinulla, mutta palaat myös työsi ääreen entistä energisempänä. Kun otat hemmottelutauon tavaksi, jaksat paiskia töitä joka päivä odottaessasi omaa herkkuhetkeäsi.

2. Väsymyksestä eroon

Jos et koskaan anna itsellesi aikaa tehdä juuri sinun lempiasioitasi, saatat tuntea itsesi entistä väsyneemmäksi. Välillä on hyvä järjestää aikaa omille mielipuuhillesi. Vaikka olosi olisikin väsynyt, jaksat todennäköisesti puuhastella kivan tekemisen parissa.

3. Laita hyvä kiertämään

Kun olet itsellesi hyvä, jaksat olla hyvä myös muille. Joskus tarvitaan siis myös itsekkyyttä.

4. Aseta motivaattori

Onko motivaatio kateissa? Aseta itsellesi välitavoitteita, joihin päästessäsi suot itsellesi jonkun hemmotteluhetken. Valo tunnelin päässä saa sinut jaksamaan!

5. Huolehdi itsestäsi

Jos elämäsi on yhtä suorittamista, saatat helposti palaa loppuun. Jokainen tarvitsee lepoa, naurua ja rentoutumista, vaikka sinusta tuntuisikin, että jaksat. Loppuun palamista ei välttämättä itse huomaa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat