Muistatko hänet? Lihapiirakan syömisestä tunnettu kulttimaalivahti tylyttää Englannin jalkapalloliittoa: "He pyysivät minua myöntämään syyllisyyteni"

Sutton Unitedia aiemmin edustanut kulttimaalivahti Wayne Shaw avautuu The Sunin haastattelussa piirakkakohusta, joka johti lopulta vedonlyöntirikkomuksiin.

Shaw tuli jalkapallomaailman tietoisuuteen, kun hänet bongattiin syömässä lihapiirakkaa kesken Englannin FA Cupin ottelun. Hänen tuolloinen seura Sutton United kohtasi Valioliigajätti Arsenalin. Shaw'n kerrotaan myös vierailleen paikallisessa pubissa puoliajalla. Hän paljasti jälkikäteen, että piirakan oli tarjonnut vedonlyöntiyhtiö, joka oli sponsoroimassa joukkuetta ottelussa.

– Heillä oli minulle 9.00 kerroin, jos söisin piirakan. Ajattelin hiukan vitsailla heidän kustannuksellaan ja toteuttaa tempun. Kaikki vaihtomme oli kuitenkin tehty ja olimme kahden maalin tappioasemassa, Shaw oli sanonut aiemmin.

Kohutemppu johti Englannin jalkapalloliiton tutkintaan siitä, että oliko tapauksessa rikottu vedonlyöntirikkomuksia. Shaw sai lähteä tapahtuneen jälkeen seurasta. Liverpoolia edustava Daniel Sturridge tuomittiin vastikään pelikieltoon ja sakkoihin vedonlyöntirikkomuksesta. Hän oli pyytänyt pikkuveljeään veikkaamaan, että hän siirtyisi kesän aikana Sevillaan.

Nyt Shaw on avautunut tapahtuneesta ja syyttänyt maan lajiliittoa kaksinaismoraalista. Hän on sitä mieltä, että sääntöjä muutetaan henkilöstä riippuen.

– Kun olin heidän kuultavana, he pyysivät minua myöntämään syyllisyyteni. Jos olisin tehnyt niin, olisi minulle napsahtanut 6-9 kuukauden pelikielto. Silloin totesin, että mihin olen syyllistynyt? Siihenkö, että söin piirakan? Menetin elinkeinoni ja se sattuu vieläkin. Minun tapauksessani kyse ei ollut sellaisista summista, kuin Sturridgen tapauksessa. Minä tein sen vain julkisuuden vuoksi, Shaw sanoo.

– He kävivät läpi kaiken omaisuuteni, pankkitilini, puhelimeni, eivätkä löytäneet mitään, Shaw jatkaa.

48-vuotias Shaw toimii nykyään AFC Tottonin urheilupäällikkönä.

Lue myös:

    Uusimmat