Muistathan juoda helteellä? 3 tapaa tunnistaa nestehukka

Kuumina kesäpäivinä ei vedenjuonnissa kannata pihistellä. Jano ei ole ainoa merkki siitä, että nestettä on tullut tankattua liian vähän.

Helteisellä säällä pitää juoda  – paljon ja jatkuvasti. Huomaatko merkit, jotka paljastavat, että olet juonut liian vähän vettä? Tässä kolme tapaa tunnistaa nestehukka.

1. Päätäsi särkee

Jos ei tapanasi ole siemailla vettä jatkuvasti, elimistösi menettää koko ajan nestettä. Se tarkoittaa, että menentät myös elintärkeitä suoloja, kuten natriumia ja kaliumia. Suolojen puute muuttaa veren kemikaalikoostumusta ja tähän muutokseen aivosi reagoivat päänsäryllä. Mitä enemmän nesteitä menetät, sitä kovemmin päätäsi särkee. Jos päätäsi jomottaa helteellä, kokeile siis ensin kumota vesilasillisia ennen kuin turvaudut särkylääkkeisiin.

2. Liian keltaista?

Jos virtsasi on tummankeltaista eli täynnä kuona-aineita, olet todennäköisesti juonut liian vähän vettä. Niin yksinkertaista. 

3. Kärsit ummetuksesta

Vesi saa ruoansulatuksen toimimaan, mutta ilman vettä ruoansulatuselimistön toiminta hidastuu ja joudut kärsimään seurauksista. Kova vatsa kertookin, että on aika täyttää taas vesipullo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja