Muhammad-piirtäjä Vilksin keskustelua herättänyt vierailu tänään

Islamia satirisoivista piirustuksistaan tunnettu taiteilija Lars Vilks osallistuu tänään keskustelutilaisuuteen Helsingin Kaivohuoneella.

Ruotsalaistaiteilijan vierailu on herättänyt keskustelua jo ennakkoon. Alun perin hänen piti osallistua sananvapautta käsittelevään tapahtumaan eduskunnan Kansalaisinfossa. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kuitenkin kielsi tilaisuuden järjestämisen eduskunnan tiloissa turvallisuusuhkaan vedoten.

Vierailua järjestäneen perussuomalaisten kansanedustajan Mika Raatikaisen mukaan useat tahot tarjosivat tilojaan sen jälkeen, kun mahdollisuus eduskunnan tilojen käyttöön evättiin.

Kello 15 alkava tilaisuus on avoin yleisölle. Sisään mahtuu 120 henkilöä. Turvajärjestelyiden vuoksi järjestäjät pyytävät, että tulijat jättäisivät reput ja laukut kotiin.

Vilks osallistui helmikuun puolivälissä Kööpenhaminassa järjestettyyn keskustelutilaisuuteen, johon tehdyssä hyökkäyksessä yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui. Vilks ja hänen henkivartijansa poistuivat ammuskelun alkaessa takaovesta ja piiloutuivat, eivätkä he loukkaantuneet.

Lue myös:

    Uusimmat