Mainos

MTV3:n toimittaja: Siviilien tiesulut ovat arvaamattomia

Pitkin Egyptiä on tiesulkuja. Lentokentälle matkannut MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo seurueensa törmänneen moneen tiesulkuun, joiden pitäjistä ei ollut varmuutta.

– Sotilaiden pitämät tiesulut tuntuvat turvallisilta. Siviileistä ei ikinä tiedä, ketä he ovat, kertoi Kairon lentokentällä ollut Lumikero.

Tiesulun pitäjät olivat kirjeenvaihtajan sanojen mukaan "vihaisen oloisia miehiä, joilla oli pesäpallomailoja ja miekkoja käsissä".

Lumikero joutuu jättämään Egyptin, sillä toimittajien työskentelyolosuhteet kävivät liian haastaviksi. Hän matkaa tänään Tukholmaan.

– Poliisit ovat palanneet töihin, täällä lentokentälläkin seisoo edessäni poliiseja, hän kertoo.

Kairossa ihmisiä on alkanut virrata kaupungin keskustaan presidentti Hosni Mubarakin eroa vaativaan mielenosoitukseen. Järjestäjien toiveena on kerätä paikalle yli miljoona ihmistä, jopa enemmän kuin osallistui tiistain jättimielenosoitukseen.

Mielenosoitus voi muuttua marssiksi kohti presidentinpalatsia. Tahririn aukiolle on saapunut myös puolustusministeri ja asevoimien korkeinta johtoa, kertoo Egyptin tv.

– Mielenosoittajat ovat sanoneet, etteivät lähde elävänä aukiolta niin kauan, kuin Mubarak on vallassa.

Lumikero arvioi, että armeijan rooliin voi tänään tulla muutos, ja aukiota saatetaan ryhtyä tyhjentämään mielenosoittajista.

– Ovi on nyt auki Mubarakin lähdölle. Lähtö voi tapahtua joko tänään tai lähipäivinä, Lumikero sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.