Mainos

MTV3:n nettikysymys: Niinistö sai taas kansan tuen

MTV3:n nettikysymykseen vastanneet pitävät Sauli Niinistöä hyvänä puhemiehenä. Eduskunta protestoi eilen Niinistöä vastaan, ja tämä tuli valituksi puhemieheksi vain 89 äänen turvin. Vielä vuosi sitten puhemiehen takana 141 kansanedustajaa.

MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund kommentoi tänä aamuna puhemiesvaalia sanoen, ettei se ole suosikkikisa, vaan osa eduskunnan arkista työtä.

Puhemies Niinistö sanoi itse eilen, ettei hän tunnu pärjäävän silloin kun valitut edustajat äänestävät, mutta kansan äänestäessä suoraan, hän on vahvoilla.

Niinistön lausumaa tukee myös MTV3:n nettikysymys. Me kysyimme "Eduskunta protestoi. Onko Sauli Niinistö hyvä puhemies?" Vastauksia on tullut liki 2500. Vastanneista 88 prosenttia katsoo, että Sauli Niinistö on hyvä puhemies.

- Niinistö uskaltaa olla oma itsensä ja sanoa suoraan, perustelee yksi vastaaja.

Tämänkaltaisia perusteluita on netissä runsaasti.

Ne, jotka vastasivat kysymykseen kieltävästi, perustelevat kantaansa esimerkiksi sillä, että Niinistö on populisti.

- Tässä kohtaa voisi kukin tahollaan miettiä, millaista viestiä haluaa kuulla: työyhteisön ääntä vai populistista kosiskelua?

Toinen kielteinen näkemys on, että Niinistö käyttäytyy itsevaltaisesti.

- En pidä itsevaltiaista. Ikäänkuin Sauli Niinistö olisi ainoa, joka Suomen maan ja kansan voi pelastaa. Ei kukaan ole korvaamaton

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.