MTV Uutisten tieto: Noin 12-vuotiasta poikaa epäillään noin 5-vuotiaan pikkusiskonsa murhan yrityksestä Itä-Uudellamaalla

6:40
Ylilääkärin mukaan epäily on äärimmäisen harvinainen – katso koko haastattelu videolta

MTV Uutisten tietojen mukaan Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa erittäin poikkeuksellinen henkirikoksen yritys. Epäiltynä on noin 12-vuotias poika ja uhrina on ollut hänen noin 5-vuotias pikkusiskonsa. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä.

– Tällainen asia meillä on, vahvistaa tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä MTV Uutisille.

MTV Uutisten tietojen mukaan väkivallanteko tapahtui yöaikaan yksityisasunnossa Itä-Uudellamaalla sijaitsevassa kunnassa huhtikuussa.

Noin 12-vuotiaan pojan tekovälineenä oli teräase. Väkivallan uhrina olleen noin 5-vuotiaan pikkusiskon vammat olivat hengenvaaralliset, mutta hänet saatiin pelastettua ja tyttö jäi henkiin.

Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä, koska siinä on piirteitä sekä suunnitelmallisuudesta että erityisestä raakuudesta ja julmuudesta.

Motiivina eripura

Tutkinnassa on tullut esiin teon mahdollisena motiivina sisarusten välinen eripura. Poika on henkilökohtaisesti kokenut, että pikkusiskoa suositaan.

– Pojan kokemuksen mukaan hän ei ole vanhemmille niin tärkeä kuin pikkusiskonsa, Tyynelä kertoo.

Esitutkinta ei valmistuessaan etene syyttäjälle eikä tuomioistuimeen, koska alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa eikä häntä voida tuomita rikoksesta.

Alle 15-vuotiaallakin on mahdollinen vahingonkorvausvelvollisuus.

Aiheesta lisää MTV Uutiset Livessä ja maanantaina Uutisaamussa MTV3-kanavalla klo 8.45.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja