Lasta epäillään pienen pikkusiskonsa murhan yrityksestä – ylilääkäri: "Äärimmäisen harvinaista ja hyvin poikkeuksellista"

12-vuotiasta poikaa epäillään 5-vuotiaan pikkusiskonsa murhan yrityksestä – ylilääkärin mukaan äärimmäisen harvinaista 6:40
Näin Korpirinne kommentoi lasten raakaa väkivaltaa ja miten käytöshäiriöihin tulisi puuttua.

Lasten raaka väkivalta on hyvin harvinaista, ja sisarusten välillä vakava väkivalta on jo erittäin poikkeuksellista, kuvailee ylilääkäri Sari Korpirinne Helsingin kaupungin lasten erityisvastaanotosta.

MTV Uutisten tietojen mukaan Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa erittäin poikkeuksellinen henkirikoksen yritys. Epäiltynä on noin 12-vuotias poika, ja uhrina on ollut hänen noin 5-vuotias pikkusiskonsa. Viime kuussa tapahtuneessa rikoksessa käytettiin teräasetta, jolla aiheutettiin tytölle hengenvaaralliset vammat.

Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä, koska siinä on piirteitä sekä suunnitelmallisuudesta että erityisestä raakuudesta ja julmuudesta.

Vakava väkivalta lapsilla harvinaista

Korpirinne toteaa, ettei vakava väkivalta, kuten julma toista satuttava tai vaikka luontokappaleihin kohdistuva väkivalta ole lapsille tyypillinen käytösongelma. Lievempi väkivalta on lapsille tavanomaisempaa.

Sisarussuhteissa voi olla rankkaakin sanallista tai fyysistä satuttamista, mutta toisaalta niihin liittyy yleensä myös sisarusten välinen suojelu.

– Tällainen hengenvaaran uhan aiheuttaminen sisaruksille on äärimmäisen harvinaista ja hyvin poikkeuksellista, Korpirinne kommentoi MTV Uutiset Livessä.

Haastattelussa hän käy läpi lasten väkivaltaisuuden taustalla olevia syitä ja lasten käytöshäiriöitä yleisesti. Hän kertoo myös, miten yleisiä psyykkiset pulmat lapsilla ovat ja miten ne havaitaan.

Lue myös:

    Uusimmat