MTV Uutisten tiedot: Parkanon liikenneturmassa kuoli nuori maanviljelijä sekä tämän kihlatun isä – kaupunginjohtajalta avoin kirje vaaranpaikoista liikenneministerille

Näin Parkanon kuolonkolari tapahtui – katso havainnollistava animaatio 1:04
Näin Parkanon kohtalokas liikenneonnettomuus tapahtui – katso havainnollistava animaatio tilanteesta.

Eilen iltapäivällä tapahtuneessa kuorma-auton ja kahden henkilöauton liikenneonnettomuudessa kaksi ihmistä kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti Parkanossa Pirkanmaalla.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen yhtätoista aamupäivällä Tampereentien ja Tampereenkadun risteyksessä.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan pohjoisesta päin tulleen autossa olivat nuori maanviljelijä, hänen kihlattunsa sekä tämän isä, äiti ja lapsi. Kuljettaja ja kihlatun isä ovat menehtyneet, nainen ja hänen äitinsä ovat loukkaantuneet vakavasti. Kyydissä ollut pieni lapsi ei MTV Uutisten tietojen mukaan ole loukkaantunut.

Kääntymässä olleen auton kuljettaja on paikallinen eli kotoisin Parkanosta.

Sisä-Suomen poliisi ei kommentoinut MTV Uutisille onnettomuudessa olleiden kotipaikkaa, ikää tai sukupuolta. Poliisi totesi tapauksen tutkinnan jatkuvan.

Vaaranpaikat korjattava

Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma luonnehtii onnettomuuspaikkaa vaaralliseksi.

– Se on kyllä niin vaarallinen paikka, että ainakaan itse en ruuhka-aikana uskalla siitä kääntyä, tai muutenkaan jos perässä tulee toinen auto. Samanlainen vaaranpaikka on Alaskyläntie, tästä kilometri etelään, Heiniluoma sanoo.

Hänen mukaansa Kolmostien Alaskylän mutkien vaarallisuus on ollut pitkään tiedossa. Alaskylän mutkissa on tapahtunut aikaisemmin useita vakavia kolareita. Viimeksi samassa paikassa kuoli rekankuljettaja helmikuussa 2018.

Heiniluoma otti eilisen turman sen verran vakavasti, että päätti tarttua tuumasta toimeen. Yhdessä Hämeenkyrön ja Ikaalisten kaupunginjohtajien sekä Pirkanmaan liiton maakuntajohtajan kanssa laadittiin avoin kirje liikenne- ja viestintäministeri Timo HarakalleKolmostien (Vt 3) vaaranpaikkojen korjaamisesta.

Avoimessa kirjeessä vaaditaan rahoitusta liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta parantaviin toimiin Valtatie kolmella välillä Hämeenkyrö – Parkano.

”Toivomme, että Alaskylän kohdan hankkeeseen varataan 13 M€ vuoden 2021 talousarviossa, ja että myös Raivalan risteyksen kaistajärjestelyt Ikaalisissa ratkaistaan. Välittömänä toimena kääntyminen etelästä vasemmalle Kissakivelle tulisi kieltää, mikäli tähän ei saada nopeasti selkeää kaistajärjestelyä”, kirjeen lopussa todetaan.

Korjattu jutusta kello 16.40 maininnat tyttöystävästä kihlatuksi. Korjattu tietoa loukkaantuneista: kyydissä on ollut neljän henkilön sijaan viisi henkilöä, lapsi ei loukkaantunut, kihlattu ja hänen äitinsä loukkaantuivat.

Korjattu juttua 22.7. kello 10.53, toistaiseksi ei ole tiedossa, kuka ajoi autoa, jossa kuoli kaksi ihmistä. Jutussa oli aiemmin mainittu, kuka autoa ajoi.

Lue myös:

    Uusimmat