MTV Uutisten tiedot: Rokotusjärjestyksen muuttamisesta ei päätöksiä vielä tänään – hallitus pohtii väliaikaisten koronarajoituslakien jatkoa

Hallitus kokoontuu tänään Säätytalolle kello 16 käymään läpi tautitilannetta sekä tulevia koronatoimia.

Hallituksen pitää lähiaikoina linjata jatketaanko useita väliaikaisia koronarajoitustoimia, jotka umpeutuvat kesä- tai heinäkuussa.

Esimerkiksi monet tartuntatautilain väliaikaiset kiristystoimet ovat voimassa kesäkuun loppuun asti.  Ne koskevat esimerkiksi elinkeino- ja harrastustoiminnan sulkemista tai joukkoliikennevälineiden matkustajamäärien rajoittamista.

Katkolla on myös esimerkiksi yrittäjien työttömyysturva.

Hallituksen täytyy siis lähiaikoina linjata, jatketaanko väliaikaisten toimien voimassaoloa varmuuden vuoksi, jos koronatilanne heikkenee uudelleen syksyllä.

Hallitus ei kuitenkaan vielä tänään päätä asiasta lopullisesti, vaan käsittelyyn tulee ministeriöiden pohjaesitys.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus ei tee vielä tänään päätöksiä rokotusjärjestyksen muuttamisesta. Lausuntokierros päättyi eilen, eikä asia ehtinyt vielä tämän illan kokoukseen, kertoo hallituslähde.

Hallitus saa tiedon lausuntokierroksen annista. Lausuntoja rokotusjärjestykseen tuli yhteensä 49 kappaletta.

Hallituslähteen mukaan päätös rokotusjärjestyksen muuttamisesta siirtyy ensi viikkoon.

Hallitus neuvottelee myös tänään myös ravintolarajoituksista.

Valmistautumista ensi viikon kehysriiheen

Lisäksi hallitus käy läpi  Erkki Liikasen johdolla tehdyn raportin rahapelitoiminnan tuotoista ja Veikkauksen tulevaisuudesta. Työryhmän selvitys julkistettiin helmikuun lopulla. Veikkaus on arvioinut, että valtiolle tuloutettavat vuosittaiset rahapelituotot vähenevät noin 300 miljoonalla eurolla.

Hallitus päättää Veikkauksen rahoituksesta kehysriihessä ensi viikolla.

Lisäksi illan neuvotteluissa ovat esillä Liikenne- ja viestintäministeriön kyberturvallisuuta koskevan työryhmän esitykset.

Katso ministerien kommentit MTV Uutisten livelähetyksestä kello 15.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat