Anu Vehviläinen nousee eduskunnan uudeksi puhemieheksi

Eeva Lehtimäki Matti Vanhasen valinnasta valtiovarainministeriksi:"Kova työ luoda yhteistyösuhde" 14:23
Näin MTV Uutisten Eeva Lehtimäki analysoi MTV Uutiset Livessä keskustan ministeripelin ratkaisuja.

Kokenut keskustapoliitikko Anu Vehviläinen on nousemassa eduskunnan puhemieheksi Matti Vanhasen tilalle. Asiasta kertoivat keskustalähteet tänään MTV Uutisille. Asia vahvistui illalla keskustapuolueen tiedotettua Vehviläisen olevan heidän ehdokkaansa yksimielisesti.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kansanedustaja Vehviläinen sanoi illalla STT:lle olevansa iloinen, että eduskuntaryhmä yksimielisesti tuki hänen ehdokkuuttaan puhemieheksi. Puhemiesehdokkuus tuntui hänestä yllätykselliseltä.

Puhemies Matti Vanhanen siirtyy huomenna valtiovarainministeriksi tehtävästä eronneen keskustapuolueen puheenjohtajan Katri Kulmunin tilalle. Puhemiehen paikka jää näin ollen tyhjäksi, ja keskustapuolue nostaa kokeneen Anu Vehviläisen tehtävään.

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontui valitsemaan ehdokastaan uudeksi puhemieheksi tänään illalla kello 18. Kokouksessa päätös saatiin selväksi nopeasti, sillä tiedote Vehviläisen ehdokkuudesta ilmestyi keskustan nettisivuille kello 18.06

Vehviläinen on toiminut kansanedustajana vuosina 1995–2003 ja uudelleen vuodesta 2007 alkaen. Vehviläisellä on myös vuosien ministerikokemus kolmen eri hallituksen ajalta. Hän oli liikenneministeri Matti Vanhasen toisessa hallituksessa 2007–2010 ja Mari Kiviniemen hallituksessa 2010–2011 sekä kunta- ja uudistusministeri Juha Sipilän hallituksessa 2015–2019. 

Vehviläinen piipahti myös liikenneministerin pallilla reilun viikon ajan Sipilän hallituksessa 29.5.2019–6.6.2019. 

*Juttua päivitetty kello 18.25: Lisätty keskustan vahvistus asiaan.

Lue myös:

    Uusimmat