MTV Uutisten kysely: SDP:n piiripäättäjät erittäin tyytyväisiä Marinin tapaan hoitaa koronakriisiä – "Selkeä ja määrätietoinen johtaja"

Korona, sen torjunta ja vaikutukset ovat leimanneet pääministeri Sannan Marinin (sd.) hallituksen alkutaivalta.

SDP:n piiripäättäjät ovat kuitenkin erittäin tyytyväisiä pääministerin tapaan hoitaa koronakriisiä. MTV Uutisten teettämässä kyselyssä piiripäättäjät antoivat Marinille keskiarvoksi kouluasteikolla 9 ja puoli. 

Kursiivit ovat otteita kyselyn avoimista vastauksista.  

 Hallitus on pysynyt toimintakykyisenä ja pystynyt tekemään päätöksiä. Ihmiset voivat olosuhteisiin nähden hyvin ja talous lähtee pikkuhiljaa elpymään, erittäin hyvin hoidettu kokonaisuus. 

 Antaisin arvosanaksi kympin. Hallitus ja Marin ovat onnistuneet tässä tilanteessa niin hyvin kuin voi onnistua. Tottakai jotain pieniä virheitä on tapahtunut, mutta asiantuntijoita on kuunneltu, on toimittu oikea-aikaisesti ja viestintä on ollut erinomaista.

– Marinin selkeät esiintymiset ovat luoneet turvallisuudentunnetta ihmisiin ja lisänneet luottamusta hallituksen toimintaan haastavassa tilanteessa. 

Krista Kiurun arvosanaksi 8,2

 Keskeisessä roolissa etenkin koronan torjuntatoimissa ollut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) saa piiripäättäjiltä kouluasteikolla keskiarvoksi 8,2.

Kiitosta Kiuru saa terveydenhuollon kantakyvyn huolehtimisesta, moitteita puolestaan epäselvästä viestinnästä.

Antaisin arvosanaksi 8,5. Viestinnässä olisi erityisesti parannettavaa.

– Terveydenhuollon kantakokyky on pysynyt kunnossa ja missään vaiheessa ei ole tullut tilannetta, että ihmiset olisivat vaarassa. Ihmiset ovat päässeet hoitoon ja tehohoito on toiminut kokoajan, niin kyllä se on valtava onnistuminen.

– Kiuru on onnistunut hallituksen mukana erittäin hyvin. Hänen haasteensa liittyvät esiintymiseen ja ulosantiin, eivät substanssiosaamiseen tai asiantuntijoiden uskomiseen. 

Tutkimus tehtiin  15.8.–20.8. Kyselyyn vastasi 90 henkilöä, jolloin vastausprosentiksi muodostui 57 %. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lue myös:

    Uusimmat