MTV Uutisten kysely: SDP:n kenttäväeltä huonoimmat arvosanat keskustaministereille – Marinin ja Kiurun toiminnasta yksimielinen näkemys

MTV:n kysely: Keskustan ministerit saavat heikoimmat arvosanat SDP:n piiripäättäjiltä 2:37
MTV:n kysely: Keskustan ministerit saavat heikoimmat arvosanat SDP:n piiripäättäjiltä.

Bilekohujen keskellä ollut pääministeri Sanna Marin (sd.) nauttii yhä puolueensa piiripäättäjien suosiota.

MTV Uutisten SDP:n piiripäättäjille tehdyn kyselyn mukaan peräti 97 prosenttia on sitä mieltä, että Marin on onnistunut pääministerinä erittäin tai melko hyvin.

Nousiaisten kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Päivi Rantanen (sd.) nostaa Marinin onnistumisissa esiin koronakokonaisuuden hoidon.

– Marin on onnistunut erittäin loistavasti. Ensimmäistä kertaa pääministerinä ja heti jäätävä koronapaketti käteen niin ei voi muuta sanoa kuin antaa aplodit.

Samaa mieltä on Helsingin piirihallituksen jäsen Juha Jaatinen (sd.)

– Täytyy ottaa huomioon myös se, että koronan myötä Suomessa on ollut hyvin vaikeaa ja hallituksen on pitänyt tehdä muitakin päätöksiä.

Useissa kyselyn vastauksissa kiitellään myös Marinin onnistumista taloudenhoidossa.

– Talous laski ennakoitua vähemmän ja palautui nopeammin kuin kukaan uskalsi toivoa.

Marinin koetaan myös onnistuneen hyvin hallituksen johtamisessa.

– Hallitus on pitkälti saavuttanut tavoitteensa ja yhä toimintakykyinen.

Keskustaministereille heikoimmat arvosanat

Yhdestätoista keskeisestä ministeristä parhaimman arvosanan SDP:n piiripäättäjiltä, heti pääministerin jälkeen saa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Häntä kiitellään erityisesti koronan ja soteasioiden hoidosta.

– Hänellä on ollut korona yhtenä riesana, mutta pystynyt samalla myös ajamaan soteuudistuksen läpi.

Lähes Kiurun kintereille yltää myös opetusministeri Li Andersson (vas.). Andersonia kiitellään lasten ja nuorten huomioimisessa koronapandemian yhteydessä.

Heikoimmat arvosanat SDP:n piiripäättäjiltä menevät keskustaministereille.

Hyvässä muistissa ovat niin kehysriihen aikainen, lähes hallituskriisiksi äitynyt kiista, valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) kanssa kuin tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) ulostulo Veikkauksen edunsaajien leikkauksista.

Pohjanmaan piirihallituksen jäsenen Kim Lindströmin (sd.) mukaan Kurvinen tulee hyvin esiin valoisten uutisten kanssa.

– Mutta esimerkiksi tässä Veikkausraha-tapauksessa, jos hänellä oli tiedossa, että leikkauslistaa tullaan vielä tarkastelemaan, niin miksi sen kanssa piti tulla sen kanssa julkisuuteen, Lindström pohtii.

"Hallitus onnistunut hyvin koronatoimissa"

Yksittäisistä koronatoimista on ollut erimielisyyttä niin hallituksen mutta myös SDP:n sisällä.

Siitä huolimatta 85 prosenttia kyselyyn vastanneista kokee, että hallitus on onnistunut hyvin koronapandemiaan liittyvässä päätöksenteossa kuluneen syksyn aikana.

– Hallitus on onnistunut erittäin hyvin päätöksenteossa sen takia, että informaatiota on ollut kovin monenlaista ja asiantuntijatkaan eivät ole olleet yksimielisiä ja tietoisia kaikista asioista, kyselyssä perustellaan. 

– Tilanteet ovat olleet erittäin vaikeita, mutta hallitus on kuitenkin kyennyt tekemään päätöksiä. Meillä on yhä toimiva hallitus.

Kyselyyn vastasi 90 SDP:n piiripäättäjää. Vastausprosentti on 56%. MTV Uutiset teetti kyselyn Corefiner Oy:llä. Vastaukset on kerätty 7.12.–21.12.

Lue myös:

    Uusimmat