MTV Uutisten kysely: Puolueiden piiripäättäjät varsin samaa mieltä eduskuntavaalien tärkeimmistä teemoista – ilmastonmuutos huolettaa

Eduskuntavaalien kärkiteemoina sote, ilmasto ja koulutus 1:59
Piiripäättäjät ovat varsin samaa mieltä tulevien eduskuntavaalien tärkeimmistä teemoista. Poikkeuksen tekee perussuomalaiset.

MTV Uutisten kyselyssä puolueiden piiripäättäjät ovat varsin samaa mieltä tulevien eduskuntavaalien tärkeimmistä teemoista, joina pidetään sosiaaliturvan kokonaisuudistusta sekä ilmasto- ja koulutusasioita. Perussuomalaisten vaaliteemat eroavat kuitenkin selvästi muista.

Kasvanut huoli ilmastonmuutoksesta näkyy piiripäättäjien vastauksissa tärkeimmistä vaaliteemoista. MTV Uutisten kyselyssä piirihallitusten jäsenille ilmasto nousee kolmen kärkiteeman joukkoon melkein kaikilla puolueilla. Vihreillä ilmaston nimesi kolmen tärkeimmän teeman joukkoon peräti 98 prosenttia vastanneista.

– Jos me ei nyt huolehdita ilmastonmuutoksen hillitsemisestä, niin millään muilla päätöksillä ei oo enää mitään väliä, sanoo Eveliina Eronen vihreiden Savo-Karjalan piiristä.

Muita tärkeinä pidettyjä teemoja suurten puolueiden parissa ovat koulutus ja sosiaaliturvan kokonaisuudistus, joka on tulevien vuosien massiivinen projekti.

Teemat ovat puolueilla varsin samoja perussuomalaisia lukuunottamatta. Puolueen piiripäättäjistä ilmaston nosti kolmen tärkeimmän vaaliteeman joukkoon vain joka kymmenes vastaaja. Perussuomalaiset jäi joulun alla pois eduskuntapuolueiden yhteisistä ilmastolinjauksista. Kärkiteemoina pidetään sen sijaan maahanmuuttoa ja EU:n tulevaisuutta.

Ulkopolitiikka, Nato tai Venäjä eivät vaaliteemoina juuri kiinnosta puolueiden piiripäättäjiä.

MTV Uutisten kyselyn keskustan, kokoomuksen, SDP:n, vihreiden ja perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille toteutti Corefiner Oy 8.-21.12. Vastausprosentti vaihteli 40:stä 58:aan.

Lue myös:

    Uusimmat