MTV Uutisten kirjeenvaihtaja paikalla Jerusalemissa: "Terrori-iskuja tullaan varmasti näkemään"

Yhdysvallat on avannut suurlähetystönsä Jerusalemissa 5:10

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste on paikan päällä Jerusalemissa, missä Yhdysvallat avasi tänään virallisesti suurlähetystönsä. Israelilaisten ja palestiinalaisten yhteenotonotoissa Gazan ja Israelin rajalla tilanne kehittyy Sarasteen mukaan minuutti minuutilta.

– Iltahan on vasta nuori, ja vielä ehtii tapahtua vaikka mitä kauheuksia. Kyllä tässä on kaikki katastrofin ainekset, Saraste toteaa.

Toistaiseksi mellakat ovat vaatineet yli 50 kuolonuhria, ja loukkaantuneita on 2 000. Sarasteen mukaan hätäapua on pyydetty muun muassa Egyptiltä, koska sairaalahenkilökunnasta ja lääkkeistä on pulaa.

Suurlähetystön avaaminen Jerusalemiin on ainakin osasyy tilanteen kärjistymiseen. Sekä Israel että palestiinalaiset pitävät Jerusalemia pääkaupunkinaan. Saraste uskoo, että seuraukset voivat olla rajut. 

– Al-Qaida kehotti jo seuraajiansa aseisiin ja julisti pyhän sodan Yhdysvaltoja vastaan. Terrori-iskuja tullaan varmasti kohta näkemään. Lisäksi rauhanprosessi on täysin jumissa. Yhdysvallat ei voi enää pitää itseään rauhanneuvottelijana, sillä se on nyt puolensa valinnut lopullisesti.

 

Lue myös:

    Uusimmat