MTV paikalla Länsirannalla: "Jos tilanne yhtään vielä kiristyy, saattaa se räjähtää käsiin"

Israelin hyökkäys etenemässä Gaza Cityyn – ulkomaisia siviilejä pääsee yhä rajan yli Egyptiin 2:30
Jännitteet ja väkivalta lisääntynyt Länsirannalla – Israelin ratsioissa ja siirtokuntalaisten hyökkäyksissä yli 2000 haavoittunutta

Israelin maahyökkäys Gazassa on etenemässä alueen pääkaupunkiin, Gazan kaupunkiin. Hamasin taistelijoiden kerrotaan kuitenkin tekevän kovaa vastarintaa.

Gazan Egyptin vastainen rajanylityspaikka on pysynyt auki ja useita satoja ulkomaisen passin haltijoita on päässyt poistumaan.

Israel pyrkii saamaan Hamasin sotilaallisen siiven taistelijat taisteluihin kanssaan ja käytännössä tuhoamaan Hamasin taistelijat. 

Kaupunkitaistelut ovat raskaita ja tilannekuva sirpaloituu hyvinkin nopeasti. Sotaa käydään useassa eri tasossa: kaupungin päällä ja katoilla, kaupungin sisällä, kellareissa ja Gazan tapauksessa myös tunneleissa.

Räjähdysherkkä tilanne, MTV paikalla

Jännitteet ja väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet myös Länsirannalla, jossa Israelin sotilaiden ratsioissa ja siirtokuntalaisten hyökkäyksissä on haavoittunut yli 2000 palestiinalaista.

Israel on asettanut palestiinalaisten liikkumiselle tiukkoja rajoituksia. 

MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen raportoi Seitsemän Uutisille Länsirannalta.

– Tilanne täällä Bab-al-Zhayian lähiössä, kuten koko Hebronissa, on erittäin kireä. 

– Israelin keskustiedustelupalvelu on sanonut, että jos tilanne tästä yhtään vielä kiristyy, saattaa se räjähtää käsiin koko Länsirannalla, väkivaltaisemmin kuin tähän asti on nähty, Nurminen kiteyttää tilanteen.

Katso koko raportti tämän jutun yhteydessä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat