Mainos

MTV Uutislive: "Venäläiset valmiita maksamaan suurvalta-asemasta"

MTV Uutislivessä vieraillut Suomen Pankin vanhempi ekonomisti Seija Lainela uskoo, että venäläiset ovat valmiita maksamaan suurvalta-asemastaan.

Venäjällä isänmaallisuuden kasvu on ollut erittäin voimakasta Krimin liittämisen jälkeen. Mielialaa vahvistaa se, että sitä ruokitaan tiedotusvälineissä ja muutenkin. 

– Se on sellainen yhdistelmä, jonka luulen saavan venäläiset uskomaan, että kun me olemme jälleen suurvalta, niin kyllä me kestämme. Me voimme maksaa siitä jotakin, että me olemme suurvalta, Lainela arvioi venäläisten suhtautumisesta talousongelmiin ja ruplakurssin romahtamiseen.

Tässä mielessä Lainela pitääkin Putinin suosion kehittymistä mysteerinä.

– Olen keskustellut tästä paljon venäläisten asiantuntijoiden kanssa. Heilläkään ei ole yksimielistä mielipidettä tästä.

Lainelan mukaan Putinin suosio perustuu elintason paranemiseen.

– Jo vuodesta 2000 lähtien väestön reaalitulot ovat koko ajan kasvaneet. Siinä on Putinin tuen perusta. Monet ihmiset ovat ensimmäistä kertaa elämässään huomanneet elämänsä parantuneen. Kuinka pitkälle tämä usko kantaa, kun on ilmiselvää että reaalitulot eivät enää tule kasvamaan, vaan parhaimmassa tapauksessa pysyvät, Lainela pohtii Putinin suosiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.