Mainos

MTV Uutislive klo 15: Joko ostat ruokaa netistä? Olet yksi harvoista

Vaikka Suomessa on jo totuttu ostamaan tavaroita netistä, on ruoan nettikauppa yhä vähäistä. Päivittäistavarakaupasta nettiruokakaupan arvo on vain noin 0,5 prosenttia.

Sekä K- että S-ryhmä kyllä raportoivat suurista nettikaupan kasvuluvuista, mutta lähtötasot ovat hyvin alhaisia.  

– Vielä tässä oppirahoja maksetaan, että eihän tuloksellisuudesta voida puhua. Olemme tässä mukana pitkällä aikajänteellä ja tätä tehdään tulevaisuutta ajatellen, toteaa HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua.

MTV Uutislivessä klo 15  Anne Sjöholmin vieraaksi saapuu tohtori Arhi Kivilahti, joka on tutkinut nettiruokakaupan kehitystä Britanniassa. Siellä ruokaa myydään nettikaupassa kymmenkertaisesti Suomeen verrattuna.

Kivilahden mukaan verkkokaupan teot eivät Suomessa ole vastanneet puheita. Onko nettiruokakaupalla täällä tulevaisuutta?

Luomua netistä

Nettiruokakaupoista voi ostaa myös luomuruokaa. Luomuliitossa nettimyyntiä pidetään tärkeänä, sillä ruokakauppojen luomuvalikoimat vaihtelevat hyvin suuresti alueittain.

Tällä viikolla vietettävän luomuviikon tunnelmia studiossa on kommentoimassa Luomuliiton toiminnanjohtaja Elisa Niemi.

Hongkongissa vaaditaan demokratiaa

MTV Uutislivessä kuullaan myös tuoreimmat tiedot Hongkongin mielenosoituksista.

Kirjeenvaihtajamme Petri Saraste on parhaillaan Hongkongissa, missä kymmenenttuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään jo viikon ajan. Mielenosoittajat vaativat vapaata ehdokasasettelua Hongkongin tuleviin hallintojohtajan vaaleihin. Vaalit pidetään vuonna 2017.

Viranomaiset ovat taltuttaneet protesteja kovin ottein, mutta tänä aamuna on kerrottu, että mellakkapoliisi olisi vedetty pois kadulta.

Tähän mennessä ainakin 40 ihmistä on loukkaantunut ja kymmeniä on pidätetty.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.