MTV Uutiset Ukrainassa: Tulitauko ei pitänyt, lastensairaalaa on moukaroitu

MTV Lvivissä: Millainen tilanne kaupungissa on nyt? 2:18

Ukrainassa tänään toteutettavaksi tarkoitetut evakuoinnit useista kaupungeista eivät ole toteutuneet. Myöskään niitä varten tarkoitettu 12 tunnin tulitauko ei ole täysin pitänyt. 

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


– Ukrainan viranomaiset kertoivat vähän aikaa sitten, että venäläisten tulituksen seurauksena Mariupolin kaupungin lastensairaalaan on tullut täysosuma.

– Täydellä höngällä päällä ollut moukarointi siis jatkuu siellä. Siviilien hätä on erittäin paha, MTV:n toimittaja Niko Nurminen raportoi Länsi-Ukrainassa sijaitsevassa Lvivin kaupungissa.

Nurmisen mukaan humanitaariset käytävät eivät tunnu toimivan lainkaan niin kuin piti.

Nurmisen mukaan venäläiset syyttävät tilanteesta Ukrainaa. Venäläisten mukaan viranomaiset eivät ole ohjanneet siviilejä oikeisiin paikkoihin. 

Myös osassa Kiovaa tilanne on Nurmisen mukaan erittäin paha.

– Sieltäkään ei pääse pakenemaan. 50 bussia on evakuointivalmiudessa, mutta ne eivät pääse eteenpäin, koska venäläiset jatkavat tulitustaan. 

Monen pakolaisen matka Puolaan kulkee Lvivin kautta. Tunnelma kaupungissa on Nurmisen mukaan jännittynyt.

– Tämä on solmukohta, jonka kautta pyritään Euroopan unionin puolelle. Noin 50 000 ihmistä kulkee kaupungin kautta vuorokaudessa.

Lue myös:

    Uusimmat