Jarkko Sipilä: "Palmen murha ei koskaan selviä"

Olof Palmen murhatutkinta on tullut päätökseen 34-vuoden jälkeen, mutta vakuuttiko syyttäjän teoria Skandia-miehestä? MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä Kymmenen uutisten vieraana 2:38
MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo, mitä mieltä on Olof Palmen murhasta.

Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhatutkinnalle on asetettu tänään päätepiste, kun syyttäjä kertoi, että murhan pääepäillyksi on nimitetty Stig Engström eli Skandia-mies, joka kuoli jo vuosia sitten.

MTV Uutisten kokeneen rikostoimittajan ja rikostoimituksen päällikön Jarkko Sipilän syyttäjän tämänpäiväinen lausunto vakuutti vain yhdestä asiasta.

– Palmen murha ei koskaan selviä. Syyttäjä kyllä pystyi tekemään siitä omalla tavallaan loogisen tarinan siitä, miten Skandia-mies voisi olla syyllinen, mutta siihen jäi niin paljon aukkoja, että hän voi olla syyllinen tai sitten ei.

Sipilää jäi häiritsemään etenkin se, että murhan motiivi jäi uupumaan täysin. Hän ei myöskään usko, että yksityiset tutkijat pystyisivät ratkaisemaan murhan, kun poliisi ei siihen 34 vuodessa pystynyt. Sipilän mukaan mahdollisuus ratkaista Palmen murha on käytännössä nolla. 

Surmaluodit olivat niin pahasti tuhoutuneet, ettei niistä pystytä enää päättelemään surma-asetta eli sitä ei ikinä saada selville. Tunnustukset eivät riitä todisteeksi. 

– Tämä oli tässä. 

Lue myös:

    Uusimmat