Kaksoismurhan oikeudenkäynti alkoi Ruotsissa 16 vuotta tapahtuneen jälkeen – poliisi pääsi murhaajan jäljille sukututkimussivustolta löytyneen dna-näytteen avulla

Ruotsissa on alkanut tänään oikeudenkäynti, jossa 37-vuotias mies on syytettynä vuonna 2004 tehdyistä kahdesta puukotusmurhasta. Kahdeksanvuotias poika ja 56-vuotias nainen puukotettiin hengiltä Linköpingissä samana aamupäivänä.

37-vuotiaan jäljille päästiin noin 15 vuoden jälkeen, kun poliisi löysi hänen dna:nsa suositulta sukututkimussivustolta. Murhapaikalta löytyi vuonna 2004 runsaasti surmaajaksi oletetun dna:ta, mutta tuolloin tutkimus ei edennyt tuotakaan kautta.

37-vuotias tunnusti murhat viime kuussa pian pidätyksensä jälkeen.

Vuosien varrella jutun asiakirja-aineisto kasvoi Ruotsin murhahistorian toiseksi suurimmaksi – enemmän aineistoa on vain pääministeri Olof Palmen murhasta, joka tapahtui vuonna 1986.

Läpimurtoon Linköpingin murhatutkimuksissa päästiin, kun uusi lainsäädäntö antoi vuonna 2019 poliisille mahdollisuuden etsiä epäiltyjen dna:n vastaavuuksia kaupallisilta sukututkimussivustoilta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja