Palmen murhasta tulee kuluneeksi 34 vuotta – MTV raportoi tunnelmia Tukholmasta

2:43
MTV:n toimittaja Jukka Lehto raportoi samalta kulmalta, missä Olof Palme murhattiin vuonna 1986.

Ruotsin pääministeri Olof Palme murhattiin ampumalla perjantaina 28. helmikuuta 1986 kello 23.21 paikallista aikaa Tukholman ydinkeskustassa.

Palmen murhasta tulee ylihuomenna kuluneeksi 34 vuotta. Uutisaamussa MTV:n toimittaja Jukka Lehto raportoi Tukholmasta ruotsalaisten suhtautumisesta. 

– Spekulaatioita on nyt paljon, Lehto kertoi.

Syyttäjä ilmoitti viime viikolla, että murhasta saatetaan nostaa syyte vielä kevään aikana tai asian käsittely saatetaan myös lopettaa kokonaan.

– Varsinkin syyttäjän sanomiset on otettu täällä työn alle ja seurantaan. Paikallinen media on selvittänyt, mitä syyttäjä oikeastaan tarkoitti. Onko nyt löydetty esimerkiksi murha-ase tai muita fyysisiä todisteita vai onko selkeästi löydetty, kuka tämä murhaaja oli, Lehto sanoi.

Tuoreessa kirjassa "Olof Palmen viimeiset askeleet" nousi esille myös teoria, jonka mukaan murhaajan kohteena olikin Palmen vaimo Lisbeth Palme

Lehdon mukaan murhajutussa on paljon teorioita, mutta aika vähän faktaa. 

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.