MTV Uutiset paikalla: Ukrainassa separatistit valtaavat lisää kaupunkeja

Separatistit ovat saaneet haltuunsa merkittävän osan strategisesti tärkeästä Debaltseven kaupungista Ukrainassa. Sen hallinnasta on käyty koko päivän ajan kiivaita taisteluja.

Kaiken kaikkiaan taisteluissa on tämän vuorokauden aikana kuollut 15 ukrainalaista  sotilasta ja ainakin 30 on haavoittunut.

- Koko päivän ajan on kuulunut rakettitulen, tykkien ja kranaatinheittinten ääniä, kertoo läheisessä Artemviskin kaupungissa tilannetta seuraava MTV:n  kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

- Evakuointi Debaltsevesta on käynnissä ja ambulansseilla on tuotu tännekin haavoittuneita sotilaita ja siviilejä. Monien kaupunkien sairaalat ovat myös olleet tulituksen kohteina.

-Täkäläinen sairaala on ääriään myöten täynnnä. Pienissä muutaman neliön huoneissa makaa jopa viisi potilasta. Hoitohenkilökunta tekee töitä vuorokauden ympäri ja on täysin uuvuksissa.

- Debaltseve on tärkeä liikenteen solmukohta. Se yhdistää Donetskin ja Luhanskin kaupungit ja mahdollistaa näin kapinallisjoukkojen yhdistymisen samaksi rintamaksi, Saraste kertoo.

Kapinalliset ovat viime päivinä vallanneet useita kyliä ja pienempiä kaupunkeja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja