Mainos

MTV Uutiset mukana matkalla: Niinistö aloitti Turkin-vierailunsa suruajan tunnelmissa

Presidentti Sauli Niinistö on aloittanut valtiovierailunsa Turkkiin. Niinistö laskeutui iltapäivällä Istanbuliin, jossa häntä odottivat saapumisseremoniat ja kunniakomppanian tarkastus.

Istanbulista Niinistö jatkaa välittömästi matkaa pääkaupunki Ankaraan.

Vierailun yleistunnelma on nyt odotettuakin raskaampi. Taustalla oli jo valmiiksi Euroopan pakolaiskriisi, joka on koetellut Turkkia huomattavasti rajummin kuin yhtäkään EU-maata.

Pakolaisia on tullut Turkkiin Syyriasta noin kaksi miljoonaa. Turkkilaisviranomaisten mukaan maassa on jo kymmenkunta kaupunkia, joissa syyrialaisia arvioidaan olevan enemmän kuin turkkilaisia.

Tilanne on kuitenkin muuttunut huomattavasti synkemmäksi viikonlopun pommi-iskujen vuoksi. Ainakin 130 ihmistä kuoli ja noin kaksi sataa joutui sairaalahoitoon lauantaina, kun kaksi pommia räjähti keskellä rauhanmarssia Ankarassa.

Presidentti Niinistö on jo viikonloppuna lähettänyt surunvalittelunsa Turkille. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganille lähettämässään viestissä Niinistö esittää osanottonsa omasta ja Suomen kansan puolesta uhrien omaisille ja läheisille. Suomi tuomitsee iskun jyrkästi.

Valtiovierailun valmistelut ovat kuitenkin jatkuneet normaalisti iskun jälkeenkin. Turvatoimet Ankarassa ovat kuitenkin todennäköisesti korkeammat kuin normaalitilanteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.