MTV Uutiset Aku Louhimiehen uutuuselokuvan kuvauspaikalla – tähtinäyttelijä Aku Hirviniemi palaa draaman äärelle: "Tuntuu hyvälle"

6:50
MTV Uutiset vieraili Odotus-elokuvan kuvauksissa upealla Seilin saarella.

Ohjaaja Aku Louhimien uutta Odotus-elokuvaa kuvataan parhaillaan Turun saaristossa.

Tuntematon sotilas -elokuvan ohjaajana tunnettu Aku Louhimies ohjaa uutta suomalaista elokuvaa. Odotus-nimistä elokuvaa kuvataan parhaillaan Turun saaristossa muun muassa upealla Seilin saarella.

Intiimin ihmissuhdedraaman pääosissa nähdään näyttelijät Inka Kallén ja Aku Hirviniemi. Käsikirjoituksesta vastaavat Kallén ja Louhimies yhdessä.

MTV Uutiset vieraili elokuvan kuvauspaikalla vaikuttavalla Seilin-saarella, jossa kuvausryhmä viettää paljon aikaa luonnon äärellä.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miltä kuvauspaikalla näyttää!

Tuntemattoman sotilaan jälkeen Louhimies on ohjannut paljon ulkomailla. Mies palaa mielellään suomalaistuotantojen pariin.

– On aina kiva tulla Suomeen, Louhimies kertoo videolla.

Aku Hirviniemi palaa draaman äärelle

Usein komediarooleissa näyttelevälle Aku Hirviniemelle paluu "vakavan" roolin äärelle on ollut mukavaa vaihtelua uralle.

– Se tuntuu hyvälle. Tosi kivaa vastapainoa koomisille rooleille ja viihdyttäjäpersoonalle. On hauskaa päästä tekemään psykologista draamaa ja vakavampaa, Hirviniemi kertoo.

Viimeksi näyttelijä nähtiin vakavassa Hietasen roolissa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Paluu Louhimiehen ohjaukseen on ollut mukavaa vaihtelua.

– Erittäin mukavaa. Hän on tiukasti visiostaan kiinni pitävä taiteilija, mutta yhdessä on kuitenkin päästy kehittämään tätä minun roolihenkilöäni. Tykkään siitä, että tässä näyttelijä saa tehdä tarkasti, Hirviniemi kuvailee.

Näyttelijänä tunnettu Hirviniemi olisi valmis myös itse kokeilemaan ohjaamista.

– Lapsuuden haaveammattini oli elokuvaohjaaja. Ei se niin mahdotonta ole, että alkaisin jossain vaiheessa itse ohjaamaan, Hirviniemi kertoo.

Luonto isossa roolissa

Odotus on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen elokuvatuotanto. Vastuullisuus toteutuu tuotannon kaikilla osa-alueilla ja on tärkeää myös elokuvan hahmojen elämäntavassa.

– Kulutamme luonnonvaroja vähemmän kuin yleensä. Kuvaamme Suomessa ja teemme tätä pienellä ryhmällä täällä ulkomaiden sijaan. Liikutaan aika vähän, Louhimies kuvailee. 

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Tuntematon sotilas -elokuvasta tuttu Andrei Alén, sekä uusi näyttelijätähti Adeliina Arajuuri.

Odotus tulee elokuvateatterilevitykseen alkuvuodesta 2021. C More -suoratoistopalvelussa Odotus julkaistaan ensimmäisenä elokuvateatterilevityksensä jälkeen loppuvuodesta 2021.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja