MTV Urheilu seurasi Susijengin kohtalonottelua: Suomelle jättimäinen voitto!

Lauri Markkanen onnellisena Tshekki-voiton jälkeen:"Onnistuttiin taas kasaamaan pääkoppa" 1:44
Lauri Markkanen onnellisena Tshekki-voiton jälkeen: "Onnistuttiin taas kasaamaan pääkoppa"

Susijengi kärsi maanantai-iltana rajun tappion Serbialle, mutta keräsi rivinsä ja löi tiistai-iltana kisaisäntä Tshekin pakkovoiton edessä pistein 98–88. Suomi varmisti voitolla paikkansa 16 parhaan joukossa. Suomen johtavat pelaajat eivät olleet uusia nimiä: Lauri Markkanen upotti 34 pistettä, Sasu Salin 23.

Suomi-Tshekki 98–88 (29–18, 22–27, 21–14, 29–26)

Klo 20.45: Suomen onnistujiin lukeutui Markkasen lisäksi 23 pistettä tehnyt ja kahdeksasta kolmosesta viisi upottanut Sasu Salin. Uransa viimeisiä pelejä pelaava Petteri Koponen teki puolestaan 14 pistettä. Vaikean alun jälkeen pelistä kiinni saanut Elias Valtonen kirjasi 11 pistettä.

Klo 20.39: Suomalaisyleisö huutaa tupla-tuplan takoneen Lauri Markkasen nimeä. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 10 300, sinivalkoiset muodostivat niistä arviolta puolet.

Klo 20.36: Suomi varmistaa voitollaan paikan 16 parhaan joukossa! Keskiviikkona edessä on välipäivänä ennen alkulohkon päätösottelua Hollantia vastaan.

Neljäs neljännes:

Klo 20.35: Summeri soi ja Suomi voittaa komeasti! 

Klo 20.31: Koponen upottaa kolmosen, Markkanen donkkaa. Minuutti jäljellä! 

Klo 20.30: Markkasen tilillä nyt 32 pisteen ja 10 levypallon myötä tupla-tupla. Suomen suurin supertähti on elementissään. 

Klo 20.28: Edon Maxhuni naulaa illan toisen kolmosen. Suomen johto 11 pistettä. Kellossa jäljellä 2.31. Vielä on työtä, mutta juuri nyt vaikuttaa lupaavalta.

Klo 20.26: Markkaselle ensimmäinen epäonnistuminen vapaaheittoviivalta 14 yrityksen jälkeen. Ja seuraavaksi uppoaa jyväskyläläisen kolmen pisteen heitto. Kaunista!

Klo 20.23: Satoransky upottaa kolmosen, mutta Elias Valtonen nokittaa vastaavalla. Ero jälleen kymmenen. 4.50 jäljellä.

Klo 20.18: Markkanen on aavistuksen takkuillut kolmen pisteen heittojensa kanssa tänään (2/8), mutta nyt uppoaa kahden pisteen hyppyheitto. Utahiin siirtyneen tähden saldo 26 pistettä. 

Klo 20.15: Jan Vesely hankkii viidennen virheensä rikkomalla Lauri Markkasta. Tshekki-tähti astelee vaihtopenkille, Markkanen vapaaheittoviivalle ja upottaa siitä kahdesti. 

Klo 20.14: Sasu Salin hankkiutuu vapaaheittoviivalle ja tuo Suomelle takaisin kymmenen pisteen johdon. Salinin saldo nyt 23 pistettä.

Klo 20.12: Tshekki onnistuu kahdesti peräkkäin ja ero kaventuu kahdeksaan pisteeseen. Hyytävä loppu edessä. Pelikellossa jäljellä seitsemän ja puoli minuuttia.

Klo 20.07: Taas pelataan! Vesely pudottaa Salinin lattiaan blokillaan, mutta Susijengin tähtipelaaja nousee hetken keräiltyään.

Kolmas neljännes:

Klo 20.02: Kolmas neljännes päättyy. Joukkueiden välillä 13 pistettä ennen viimeistä koitosta. Panokset ja jännitys tiivistyvät. Markkasen pistesaldo tässä vaiheessa 22, Salinin 21. Tshekin tehoista ovat vastanneet Jan Vesely (15) ja Patrik Auda (13). Toipilaaksi tiedetty Tomas Satoransky on pysynyt toistaiseksi täysin pimennossa.

Klo 19.58: Yle Urheilun Pieti Poikolan mukaan kentällä on kaksi joukkuetta, jotka ovat molemmat todella sekaisin pelinsä kanssa. Se johtunee osittain ainakin siitä, miten hyvin molemmat tietävät ottelun panokset. Molemmat joukkueet tarvitsevat kamppailusta voiton. Kolmatta neljännestä jäljellä reilu minuutti. 

Klo 19.54: Suomi venyttää eron jo 18 pisteeseen, kun Henri Kantonen upottaa kolmosen huonon hyökkäyksen päätteeksi. 

Klo 19.51: Lauri Markkanen vastaa Tshekin lähentelyyn illan toisella kolmosellaan. Kolmatta neljännestä jäljellä kolme minuuttia.

Klo 19.46: Sasu Salin upottaa kolmen pisteen heiton ja helpottaa Suomen nihkeää vaihetta. Salinin seitsemästä kolmen pisteen yrityksestä on uponnut viisi.

Klo 19.45: Kolmas neljännes puolivälissä. Suomella on tällä hetkellä epäselvyyttä, mitä hyökkäyspäässä tulisi yrittää.

Klo 19.41: Kolmas neljännes on käynnissä. Ero tässä vaiheessa yhdeksän pistettä.

Klo 19.27: Suomen kannalta kriittinen asia viimeisille neljänneksille on se, että puolustavilla pelaajilla, Shawn Huffilla ja Alexander Madsenilla, on molemmilla jo kolme henkilökohtaista virhettä.

Toinen neljännes:

Klo 19.21: Avausjakso päättyy Tshekin komennossa, joka hiipi kuuden pisteen päähän 15 pistettä toistaiseksi upottaneen Jan Veselyn johdolla. Sasu Salinin (18 pistettä) kolmen pisteen heitto antoi loppusekunneilla Suomelle happea.

Klo 19.18: Suomen arvokisojen ensikertalaiset maksavat kovaa hintaa, kertoo Yle Urheilun Antti-Jussi Sipilä. Mikke Jantunen rikkoo, Tshekki rankaisee ja useat Suomen pelaajista jatkavat kolme virhettä vyöllään. Tshekki tulee jo viiden pisteen päähän, kun Lassi Tuovi ottaa aikalisän. 

Klo 19.13: Yle Urheilun asiantuntijan Pieti Poikolan mukaan Suomen jalat vievät nyt Tshekkien kiloja. Lauri Markkasen pistesaldo onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen nyt 14. Toista neljännestä jäljellä reilut kaksi minuuttia. 

Klo 19.11: Yhdeksän pistettä tehnyt Jan Vesely on jatkuvasti Suomen riesana. Tshekki hivuttautuu kymmenen pisteen päähän.

Klo 19.08: Toinen neljännes puolivälissä. Huippuvireinen Lauri Markkanen vaihtopenkille. 

Klo 19.06: Suomen parhaat pistemiehet ovat toistaiseksi tuttuja nimiä. Salin 15 pistettä, Markkanen 12. 

Klo 19.02: Sasu Salin upottaa kolmesta vapaaheitosta kaksi. Toisessa päässä Tshekki hivuttautuu lähemmäs kolmen pisteen upotuksella.

Klo 18.58: Lauri Markkanen liukastuu ja kaatuu pahasti kentän pintaan. Suomalaistähti pystyy onneksi jatkamaan.

Klo 18.54: Toinen neljännes käynnistyy. Henri Kantonen puolustaa ensitöikseen erinomaisesti ja Suomi lisää johtoaan. Petteri Koponen upottaa kolme pistettä.

Ensimmäinen neljännes:

Klo 18.51: Avausneljännes päättyy Suomen kannalta erinomaisesti. Tshekin hyökkäys pysähtyy ja vastaiskussa Lauri Markkanen on vahvin korin alla.

Klo 18.47: Suomen ote peliin on molemmissa päissä kenttää jämäkkä. Avausneljännestä jäljellä kaksi minuuttia.

Klo 18.41: Sasu Salin upottaa jo illan toisen kolmen pisteen heittonsa. Suomi seitsemän pisteen johdossa.

Klo 18.38: Jantunen vaihtoon, Ilari Seppälä sisään. Tshekin puolustus ollut toistaiseksi pinteessä.

Klo 18.34: Edon Maxhuni on Sasu Salinin lisäksi toinen Suomen kolmen pisteen onnistujista toistaiseksi. Heti perään Lauri Markkanen donkkaa pallon pohjaan – Susijengin alku on vahva! Tshekki ottaa aikalisän.

Klo 18.32: Lauri Markkanen avaa Suomen pistetilin kahdella onnistuneella vapaaheitolla.

Klo 18.30: Kamppailu on käynnissä! Topias Palmi näyttää puuttuvan Suomen rosterista.

Klo 18.23: Joukkueet huudetaan kentälle. Tomas Satoransky pelaa tänään, mutta lopullinen kunto lienee kysymysmerkki. Kansallishymnien aika.

Klo 18.16: Susijengin Alexander Madsen sanoi Ylen haastattelussa, ettei joukkue tunne pakkovoiton paineita, vaan on käsitellyt eilisen Serbia-ottelun ja on valmis vastaamaan Tshekin fyysiseen koripalloon.  

Klo 17.55: Yksi etukäteen mielenkiintoisimmista kysymyksistä on se, pelaako vammoista kärsinyt Tshekin NBA-tähti Tomas Satoransky, 30, ottelussa. Virallista tietoa asiasta ei vielä ole, mutta Satoransky osallistui alkulämmittelyyn, joten FC Barcelonaan kesällä siirtynyt pelintekijä nähtäneen ottelussa parketilla.

Klo 17.30: Ottelun alkuun on nyt tunti. Kun Puola voitti iltapäivän ottelussa Hollannin, se tietää sitä, että Suomenkin on jatkoon mennäkseen voitettava Tshekki. Serbia ja Puola ovat toistaiseksi varmistaneet D-lohkosta paikkansa jatkossa. Suomi kohtaa lohkon päätösottelussaan torstaina Hollannin, jonka turnaus päättyy joka tapauksessa tähän vaiheeseen. Tiistain Tshekki-ottelun panos on Susijengin osalta kuitenkin selvä: sen on voitettava Tshekki tai muuten turnaus päättyy alkulohkoon. Jos Suomi voittaa Tshekin, se pelaa yhä jatkopaikasta.



Lue myös:

    Uusimmat