MTV Urheilu seurasi: Susijengi eteni sensaatiomaisesti EM-puolivälieriin! Lauri Markkaselta järjetön ottelu!

Lauri Markkanen tiedostaa Susijengin uudet haasteet pudotuspeleissä:"Ollaan valmiit pelaamaan" 4:29
Lauri Markkanen kertoi MTV Urheilulle, että Susijengi tiedostaa haasteensa pudotuspeleissä.

Suomen miesten koripallomaajoukkue voitti sensaatiomaisesti Kroatian EM-koripallon neljännesvälierässä. Loppulukemiksi kirjattiin 94–86. Lauri Markkanen heitti maajoukkue-ennätyksen, kun hän upotti peräti 43 pistettä. MTV Urheilu seurasi ottelun etenemistä tässä artikkelissa.

Suomi jatkaa puolivälierään Espanjaa vastaan. Ottelu pelataan tiistaina.

Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun Suomi etenee EM-koripallossa kahdeksan joukkoon, kun sinne pääsystä on pelattu pudotuspeliottelu.

Susijengin historialliseen temppuun siivittänyt Lassi Tuovi:"Ison koripalloyhteisön juttu" 1:39
Lassi Tuovi EM-paukun jälkeen: "Tämä on suuren koripalloyhteisön juttu"

Neljäs neljännes

Klo 17.34: Ottelu on päättynyt. Suomen miesten koripallomaajoukkue voittaa 94–86 ja etenee EM-kilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon! Lauri Markkanen heittää 43 pistettä!

Klo 17:32: 21,4 sekuntia jäljellä. Yhdeksän pisteen johto. Lauri Markkasella jo 43 pojoa! Nyt ollaan todella lähellä historiaa.

Klo 17.30: 1:10 kellossa. Suomen johto puolittunut viiteen pisteeseen. Suomi ottaa tässä vaiheessa aikalisän. Pistetilanne 89–84.

Klo 17.27: Markkanen on rikkonut yhden ottelun piste-ennätyksen Suomen maajoukkueen paidassa. Vanha ennätys oli niin ikään Laurin nimissä. Markkasella nyt 40 pistettä täynnä. Suomi johtaa kymmenellä pisteellä. Pelikellossa jäljellä kaksi minuuttia!

Klo 17.24: Sasu Salin painaa kolmosen sisään. Suomi johtaa kahdeksalla pisteellä. Kellossa on jäljellä kolme ja puoli minuuttia!

Klo 17.21: Kroatian virhettä tarkistetaan videolta. Kroaattipuolustaja kamppaan Edon Maxhunin melko vaarallisesti. Tavallisella virheellä kuitenkin jatketaan. Kaksi vaparia Suomelle.

Klo 17.19: Sykkeet tapissa. Lauri Markkasella 37 pistettä. Kantonen heittää kolmosella Suomen 77–74 -johtoon! Kellossa viisi minuuttia.

Klo 17.12: Markkanen aloittanut viimeisen neljänneksen neljällä pisteellä. Suomalaisella jo 35 pojoa kasassa! Suomi johtaa 71–67!

Kolmas neljännes

Klo 17.09: Kolmas neljännes päättyy.  Lauri Markkanen laittaa Suomen 67–65 -johtoon, kun kellossa on vain 0,1 sekuntia. Kohta kaikki ratkeaa. Suomella mahdollisuus tehdä historiaa.

Klo 17.04 Minuutti jäljellä kolmatta kymppiä.  Lauri Markkanen heittänyt tähän mennessä 25 pistettä.Viimeisin Petteri Koposen loistavan nousun jälkeen, kun Lauri latoi levypallon sisään. Suomi johtaa 65–63.

Klo 16.57: Markkasen donkit muuttuvat vain korkeammiksi, kun ottelu etenee! Miro Littleltä aivan upea syöttö, ja Lauri alistaa pallon koriin. Suomi johtaa kolmella pisteellä. Erää jäljellä 3:26.

Klo 16.55: Kun pääsee sanomasta, että Kroatia on kasvattanut johtoa, onkin Susijengi jälleen ulvahtanut. Markkanen upottaa. Suomi johtaa lukemin 57–56,

Klo 16.52: Bogdanovic roikkuu Markkasessa kuin takiainen korin alla. Kroatia on saanut juonesta nyt paremmin kiinni. Johto heille neljä pistettä.

Klo 16.45: Ottelun jälkimmäinen puolisko käyntiin. Kroatia kuittaa tilanteen tasoihin heti kärkeen.

Toinen neljännes (taukotilanne 45–43 Suomelle)

Klo 16.38: Suomen pelitilanneheitot puolessa välissä 18/40 ja kolmoset 7/20. Kroatialla vastaavat 15/29 ja 3/9.

Klo 16.29: Puoliajalle siirrytään Susijengin johtaessa 45–43. Markkanen heitti avauspuolikkaalla 17, Salin 11 ja Maxhuni seitsemän pistettä.

Klo 16.23: Kroatian päävalmentaja käy kuumana. Kroatialle kaksi teknistä virhettä. Markkanen naulaa toisen vaparin sisään. Suomi siirtyy kahden pisteen johtoon.

Klo 16.17: Sasu Salinilta aivan ilmiömäiset harhautukset ja pallo koriin. Kroaattipuolustaja etsii reittiä kotiin edelleen.

Klo 16.15: Kroatian tähtisentteri Zubac ei ole pelannut ollenkaan tähän mennessä. Suomi reagoi Kroatian painostusjaksoon aikalisän keinoin.

Klo 16.14: Tästä on luvassa vielä huikea ottelu. Joukkueet etenevät aivan tasatahtiin. Markkanen donkkaa Susijengin tasoihin lukemiin 29–29!

Klo 16.12: Markkanen on heittänyt tähän mennessä 11 pistettä. Suomen kiintotähti on operoinut EM-turnauksessa 25 pisteen ottelukeskiarvolla.

Klo 16.10: Markkanen ja päivän ensimmäinen kolmonen! Kroatia käyttää tässä vaiheessa aikalisän. Tilanne 27–25 Kroatian eduksi.

Klo 16.08: Kroatian johto kasvaa hetkellisesti viiteen pisteeseen kakkosneljänneksen alussa. Maxhuni kuittaa seuraavassa hyökkäyksessä. Ero kolme Kroatialle.

Ensimmäinen neljännes

Klo 16.03 Kroatia nousee ottelun kuskiksi avauskympin loppupuoliskolla. Ensimmäinen neljännes pakettiin tilanteessa 21–20 Kroatian hyväksi.

Klo 16.00: Bogdanovic heittää pallon lähes puolesta kentästä sukkaan. Piste-ero kaventuu vain yhteen Suomen eduksi. Suomen hyökkäyspeli on yskinyt viimeiset 3–4 yritystä.

Klo 15:54: Suomi pelaa erinomaisesti hyökkäysalueella jatkopalloja. Suomi ottanut pallonhallinnan. Tilanne 15–10, kun kellossa jäljellä viitisen minuuttia.

Klo 15.51: Markkanen painaa pallon rinkulaan ja Kroatia ottaa aikalisän.

Klo 15.50: Salin upottaa tyylikkäästi kaksi kolmosta putkeen, ja Suomi johtaa 11–6. Nyt tulee onnistumisia myös muilta kuin Laurilta!

Klo 15:47 Nihkeä alku Suomelle. Kroatia karkaa 4–0 -johtoon pallonmenetyksen johdosta. Maxhuni heittää kolmosen sisään ja avaa Suomen pistetilin.

Klo 15.46: Ottelu on käynnissä! Taivas on Susijengillä auki!

Petteri Koposen ja Shawn Huffin viimeinen tanssi – legendojen urat huipentuva 2:24

Klo 15.34: Miro Little johdattaa Susijengin kentälle. Joukkue on silmin nähden latautunut.

Klo 15.27: Ottelu alkaa parinkymmenen minuutin kuluttua. Katso yläpuolelta Tulosruudun juttu tähtikaksikon viimeisestä tanssista. Suomalaisen koripalloilun kaksi merkittävää pilaria, Shawn Huff ja Petteri Koponen päättävät uransa käynnissä oleviin EM-kisoihin.