MTV Ukrainassa: Kiovalaisten mukaan Leopard-panssarivaunut olisivat sitä, mitä Ukraina juuri nyt tarvitsee – "Paras pysäyttää Venäjä täällä"

MTV Ukrainassa: Tällaisia käsityksiä kiovalaisilla on panssarivaunuavusta –"Kannustan Suomea antamaan meille Leopardeja" 2:17
Katso video: Näin kiovalaiset kommentoivat mahdollista käännettä länsimaiden panssarivaunuavussa.

Ukrainassa on jo viime vuoden lopusta lähtien kiertänyt väärä käsitys siitä, että Suomi olisi ensimmäisenä maana luovuttamassa Leopard 2 -panssarivaunuja Ukrainan armeijalle.

Ukraina on vaatinut Saksaa ja muita Euroopan maita antamaan panssarivaunuja tehostamaan sen puolustusta.

Suomessa muun muassa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) on sanonut, että Suomen pitäisi antaa Leopardeja Ukrainalle, jos asiasta syntyy laajempi eurooppalainen sopu.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) pitää mahdollista panssarivaunujen toimittamista Ukrainaan laajana kansainvälisenä kysymyksenä.

Toimittajamme Niko Nurminen kysyi kiovalaisilta, millaisia käsityksiä heillä on Suomen Leopard-suunnitelmista. Katso video artikkelin alusta.

"Ne ovat hyviä tuhoamaan vihollisia"

Varma asia Suomen Leopard-apu ei siis ole. Kuitenkin selvää on, että Suomen panssarivaunut otettaisiin Ukrainassa kiitollisina vastaan.

Nurmisen haastatteleman Oskoldin mukaan ne ovat juuri sitä, mitä Ukraina nyt tarvitsee.

– Ne ovat hyviä tuhoamaan vihollisia. Me tarvitsemme juuri niitä, koska ne olisivat parhaita auttamaan Ukrainaa.

Maksim toivoo Ukrainan saavan puolustukseensa kaikkea saatavilla olevaa apua.

– Aivan erityisesti Leopard-panssarivaunut olisivat suureksi avuksi.

– Kannustan Suomea antamaan meille Leopardeja. Kiitän Suomea ja mikäli mahdollista, niin Suomi voisi antaa niihin myös ammuksia ja varaosia, sanoo puolestaan Vladimir.

"Eurooppalaisten tulisi olla voimakkaita kuten ukrainalaiset"

Panssarivaunujen lahjoittaminen voisi olla koko Euroopan kannalta strategisesti viisas valinta, näkevät ukrainalaiset.

– Paras pysäyttää venäläiset täällä, ei odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Tehokkain tapa pysäyttää heidät on auttaa Ukrainaa aseistuksessa, lohkaisee Roman.

– Eurooppalaisten ei tarvitse suvaita tällaista. Eurooppalaisten tulisi olla voimakkaita kuten ukrainalaiset, muuten seuraavana voi olla vuorossa mikä vaan Euroopan maa, kiteyttää Tetiana.

Lue myös:

    Uusimmat