Mainos

MTV seuraa: Jumiin jääneet rekat tukkivat tien – sohjokeli sotkee yhä liikennettä

1:38

Ajokeli on tänään huono koko maassa runsaiden vesi-, räntä- ja lumisateiden takia.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että lännestä Suomeen saapunut sadealue on tuonut mukanaan myös vesisateita.

– Vesi voi tulla alas myös alijäähtyneenä, eli jäätävänä sateena. Etenkin tämä voi liukastuttaa tieverkostoa, Rintaniemi varoittaa.

Vesisadetta ja jäätävää sadetta on tullut aamulla muun muassa Satakunnassa. Idässä ja pohjoisessa pyryttää tänään lunta.

– Päivän aikana lumisade muuttuu vedeksi Kokkola-Hamina-linjan lounaispuolella, Rintaniemi kertoo.

MTV seuraa aamun liikennetiedotteita ja säätä: 

17:00 Useat jumiin jääneet rekat ovat tukkineet tien 15 Kouvolan ja Mikkelin välillä. Tie on toistaiseksi suljettu liikenteeltä. Rekat ovat jääneet jumiin noin kahdeksan kilometriä Kouvolasta Mikkeliin päin. Tie on poikki Valkealan ja Tuohikotin välillä. Tienpinta on välillä sohjoinen. 

14:53 Virolahdella henkilöauto on ajanut rekan perään. Kuopion hätäkeskuksen mukaan onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä ja selvittää tilannetta.

14:31 Hämeen poliisin alueella on kirjattu kello 13.30 mennessä kaikkiaan 24 liikenneaiheista tehtävää, kuten tieltä suistumisia ja peltikolareita. Lisäksi ilmoituksia tuli mäkeen hyytyneistä raskaista ajoneuvoyhdistelmistä. Yksi niistä sattui tiellä 46 Heinolassa. Siellä tie oli poikki noin tunnin useamman yhdistelmän jäätyä jumiin liukkaaseen, hiekoittamattomaan mäkeen.

Vakavin onnettomuus sattui Riihimäellä, jossa raskas ajoneuvoyhdistelmä suistui ulos tieltä ja sen kuljettaja jäi puristuksiin ajoneuvon hyttiin. Sairaankuljetus vei loukkaantuneen kuljettajan sairaalahoitoon.

Lahdessa Mannerheiminkadulla raskas ajoneuvoyhdistelmä törmäsi aamun työmatkaliikenteen aikaan Isopaavolankadun risteyksessä henkilöauton kylkeen. Tapahtuma-aikaan risteys oli valo-ohjattu. Yhdistelmän suunnasta liikennevalo vaihtui punaiseksi, mutta sen kuljettaja ei saanut pysäytettyä ajoneuvoaan liukkaan kelin takia. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä. Poliisi tutkii tapahtumaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

 12:33 Ilmatieteen laitos varoittaa Twitterissä myös jalankulkijoita liukkaudesta.

12:04 Pelastuslaitos kertoo, että koululaisia kuljettanut pikkubussi kaatui ojaan Satakunnan Säkylässä. Kyydissä olleet kuusi oppilasta kuljetettiin terveyskeskukseen tarkastettavaksi.

11:56 Helsingin poliisi julkaisi Twitterissä kuvan linja-autosta, joka ajoi päin seinää Helsingin Viikissä.

11:52 Eri puolilla Suomea on sattunut aamupäivän aikana lukuisia kolareita ja ulosajoja sohjoisilla ja jäisillä teillä. Vakavin turma sattui Sipoossa, jossa koululaisia kuljettanut bussi kaatui ojaan. Helsingin Viikissä puolestaan bussi törmäsi rakennuksen seinään. Turmista selvittiin alustavien tietojen mukaan lievillä henkilövahingoilla.  

Tampereella valtatiellä 9 pikkubussi lähti heittelehtimään ja kaatui ojaan kyljelleen. Kuljettaja ja kaksi matkustajaa loukkaantuivat lievästi. Ajokeli on edelleen huono tai erittäin huono suuressa osassa maata.

Porin hätäkeskus tiedottaa, että Pomarkussa valtatiellä 23 Porin suunnasta tullut henkilöauto alkoi heittelehtiä ja törmäsi pakettiautoon. Lievästi loukkaantuneet vietiin tarkastettavaksi terveyskeskukseen. 

11:04 Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että bussi on ajanut päin seinää Helsingin Viikissä. Kyydissä yli 20 ihmistä. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

10:28 Foeca kertoo Twitterissä, että sateet liikkuvat itään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

10:20 STT-Lehtikuvan kuvaaja kävi kuvaamassa aamulla tapahtuneen bussionnettomuuden Sipoossa. Kyydissä oli koululaisia.

10:18 Oulun poliisi tiedottaa henkilöauton ja pakettiauton kolarista Haapavedellä. Pakettiauton kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan liian suuren tilannenopeuden vuoksi mutkassa ja törmäsi henkilöauton keulaan. Onnettomuuden osalliset ja matkustajat pääsivät ensiapuun tarkistettavaksi. 

9:44 MTV:n säätoimitus varoittaa liukkaudesta Twitterissä. 

9:10 Liikenneviraston sivujen mukaan aamulla on tapahtunut useita liikenneonnettomuuksia, tuorein niistä Mäntsälässä. Liikenne saattaa ruuhkautua.

8:46 Tieliikennekeskuksista varoitetaan, että teiden pinnat ovat edelleen monin paikoin jäisiä ja liukkaita

8:35 Meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan sade voimakkainta tällä hetkellä pääkaupunkiseudulta itään ja maan keski-osassa. Hetki sitten pelastuslaitos tiedotti bussin ojaan ajosta Sipoossa.

8:33 MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että lähes koko maassa sataa tällä hetkellä. Ainoastaan idässä ja itäisimmässä Lapissa ei vielä sada, mutta sinnekin sade yltää lähitunteina. 

8:24 Linja-auto on suistunut ojaan Sipoossa. Linja-autossa oli 26 matkustajaa. Yksi loukkaantui lievästi, kertoo päivystäväpalomestari Tomi Pursiainen. Kaikki matkustajat pääsivät ulos omin avuin.

8:20 Linja-auto on ajanut ulos Sipoossa Pornaistentiellä. Henkilövahingoista ei ole vielä tietoa. Yksi ajokaista on suljettu. Poliisi ohjaa liikennettä.  

7:05 Liikennepäivystäjä Petra Latvasalo Helsingin tieliikennekeskuksesta kertoo, että automaattiset tieanturit ovat varoittaneet huonosta ajokelistä ja nopeuksia on alennettu teillä liukkauden takia. 

7:03 Helsingin tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että työmatkaliikenne on vilkastunut, mutta sujunut toistaiseksi hyvin, poislukien Tuusulan väylällä tapahtunut liikenneonnettomuus.

7:01 Pääkaupunkiseudulla on tullut ensitiedote liikenneonnettomuudesta Tuusulan väylällä.

6:30 Foreca varoittaa Twitterissä jäätävästä sateesta. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

6:26 Myös pohjoisen ja idän liikenteessä kannattaa olla tarkkana. Itään ja pohjoiseen on luvattu tänään 10–20 senttiä lunta.

6:24 Tampereen tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäivystäjä Marko Kolattu varoittaa liukkaista teistä koko Suomessa. Aamun työmatkaliikenteeseen toivotaan malttia.

6:21 Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että aamun liikenne on sujunut toistaiseksi hyvin. Tampereen korkeudella teiden pinnat ovat edelleen pakkasen puolella. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.