Nuorten Leijonien valmentaja Antti Pennanen välttelee tabun rakentamista USA-ottelun alla – "Ettei mene ylimiettimiseksi"

Päävalmentaja Antti Pennanen on käynyt Nuorten Leijonien kanssa läpi MM-turnauksen huonot otteluiden aloitukset, mutta välttää rakentamasta niistä ongelmaa ennen tiistaina vastaisena yönä Yhdysvaltoja vastaan pelattavaa välieräottelua.

Suomella on ollut läpi Edmontonin MM-kisojen käynnistymisvaikeuksia otteluihin, vaikka lopputulos onkin alkusarjan Kanada-peliä lukuun ottamatta ollut aina voitokas. Puolivälierässä Ruotsia vastaan vastustaja pääsi avauserässä jo 2-0-johtoon ennen kuin Nuorten Leijonien kiri käynnistyi toisessa erässä.

Päävalmentaja Pennanen myöntää, että heikot otteluiden alut ovat olleet joukkueen palavereissa tapetilla ennen USA-välierää.

– Totta kai valmistautumista on käyty läpi. Molemmat, Kanada- ja Ruotsi-ottelut, ja tänäänkin, ne ovat uusia tarinoita, Pennanen kommentoi.

– Tykkään puhua vuorovaikutussuhteesta. Peli on aina uusi tarina ja uusi juttu, ja peliin syntyy uusi leima. Siinä mielessä Kanada- ja Ruotsi-peleissä oli vähän eri syyt heikolle lähdölle, hän perustelee.

Ruotsia vastaan Suomi toki oli heti alussa hyvin pelissä mukana, mutta vastustaja pääsi iskemään maalit. Pennanen toteaa tämän muuttaneen ottelun luonnetta. Tärkeää oli kuitenkin tapa, jolla Nuoret Leijonat vastasi tilanteeseen.

– Ruotsi-ottelun ensimmäisen erän tapahtumat antoivat varmasti meille uskoa, ja se nousu antoi meille uskoa. Nyt varmasti Suomi aloittaa hyvin, ja se on tietysti suhteessa vastustajaan, että mitä miten USA aloittaa, niin senhän aika näyttää, Pennanen aprikoi.

Pennanen uskoo, että koko ryhmä tuntee sisimmässään henkilökohtaisen vastuunsa otteluihin valmistautumisessa ja vastaavan välttämisessä, mutta liian pitkälle meneviä analyyseja hän ei halua starteista tehdä.

– Sitten ei myöskään rakenneta siitä mitään tabua, ettei valmistautuminen myöskään mene ylimiettimiseksi.

– Kaikki ovat koko uransa osanneet aloittaa hyvin ja tietävät, miten valmistautua otteluun. Nyt on merkittävä ja ainutlaatuinen ottelu. En ainakaan usko, että se jää halusta kiinni, Pennanen arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat