Roni Hirvonen, 19, nousi Nuorten Leijonien suureksi sankariksi – naulasi uransa ”isoimman maalin” melkoiseen paikkaan

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi selvitti tiensä puolivälierävaiheesta jatkoon, kun se kaatoi Ruotsin lukemin 3–2. Voitto irtosi suorastaan periruotsalaisella tavalla. Takaa rinnalle ja ohi. Suomen sankarina toimi 19-vuotias Roni Hirvonen, joka naulasi maukkaaseen paikkaan turnauksen ensimmäisen maalinsa.

Lauantain myöhäisottelussa Suomi joutui kahden maalin takamatkalle, kun Ruotsi hyödynsi avauserän paikkansa jäätävällä prosentilla.

Sen jälkeen Suomi paransi.

– Uskoimme meidän omaan juttuumme ja pelasimme joukkueena. Se toimi, Nuorten Leijonien sankariksi noussut Roni Hirvonen sanoi MTV Urheilulle.

Hirvonen päätti Nuorten Leijonien dramaattisen nousun.

Sinipaitainen Suomi kavensi toisessa erässä, kun Henri Nikkanen heilutti maaliverkkoja. Kolmannessa erässä Anton Lundell naulasi tasoitusmaalin.

Kaiken huipensi ajassa 59.35 syntynyt voitto-osuma, jossa Hirvonen kiepsautti kiekon puolittaisella vanhanaikaisella sisään.

– Annoimme hyvää painetta ja yritin vain jatkaa sitä. Siinä oli sitten pientä hässäkkää päällä. Yritin ujutusta ja se meni sisään.

– Fiilis, mikä maalista tuli, oli ihan uskomaton. Tuo oli isoin maali, minkä olen koskaan tehnyt, Hirvonen linjasi.

Hirvonen on ollut Suomen avainpelaajia nuorten MM-turnauksessa. Hän on muodostanut loistavan tutkaparin Nuorten Leijonien kapteenin Lundellin kanssa.

Hirvosen kohdalla yksi asia jäi kuitenkin puuttumaan alkulohkon otteluista.

Nimittäin maalit.

– Ei se haitannut, vaikka niitä ei tullutkaan. Tämä on joukkuepeli ja olemme napsineet voittoja. Kyllä ne maalit tulevat sitten kun niiden aika on. Nyt nähtävästi oli, Hirvonen mietti.

Hirvonen sai ansaitut kehut Nuorten Leijonien päävalmentajalta Antti Pennaselta Ruotsi-ottelun jälkeen.

– Hän on erittäin hyvä pelaaja ja hän on pystynyt viemään peliään eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Hän on yksi meidän johtohahmoistamme. Hän on vielä nuori, mutta hän pelaa kuin aikuinen, Pennanen kuvaili Hirvosta.

Suomen välierävastuksena toimii Yhdysvallat. Kyseinen ottelu käydään Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä kello 04.30.

Lue myös:

    Uusimmat