Nuorten Leijonien kulisseissa pidettiin vihainen juttutuokio – Antti Pennanen avasi Ruotsi-voiton taustan

Miten Nuoret Leijonat onnistui viemään voiton? Live pui jännittävän Suomi–Ruotsi-pelin käänteet ja kertoo, millainen vastustaja on USA 6:08
C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen summasi MTV Uutiset Livessä Ruotsi-ottelun ja ennakoi Nuorten Leijonien tulevaa välierää

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierissä Suomi nappasi upean voiton, kun se nousi kahden maalin takaa Ruotsin ohitse. Voitto kirjattiin Nuorten Leijonien hyväksi 3–2. Päävalmentaja Antti Pennanen paljasti, että Suomen joukkueen sisällä käytiin hyvin äkäinen keskustelu nihkeän alun jälkeen.

Suomi joutui takamatkalle, kun Ruotsi iski kaksi maalia ensimmäisen erän puolen välin jälkeen. Tässä vaiheessa Nuorten Leijonien peli takkusi.

Päävalmentajan Antti Pennasen mukaan ottelun alussa ilmoilla oli selkeää jännityksen tunnetta.

– Pelissä oli vähän sellaista odottamisen fiilistä. Ruotsi sai avausmaalin ja se auttoi heitä. He saivat tunnetta peliin. Oma viestini kopissa oli se, että nyt on aika tarttua tähän hetkeen. Nämä ovat kuitenkin ainutlaatuisia saumoja. On harmi, jos katsotaan ja odotetaan, että mitenhän tässä käy. Muutamat johtavat pelaajat olivat vihaisia ja he käyttivät kovaa ääntä. Samoin minä. Kerroin, että odottaminen loppuu, Pennanen avasi kulisseja MTV Urheilulle.

Pennasen mukaan Suomen joukkueen valmennus ja johtavat pelaajat pyrkivät saamaan positiivista "vihan tunnetta" esiin.

– Kun lähdimme toiseen erään, niin sanoimme vielä muutaman sanan, jotka loivat luottamuksen tunnetta. "Osataan kyllä", "ruvetaan tekemään" ja että tässä on puhuttu pitkään. "Nyt on tekojen aika". Se oli yhtenäinen viesti. Tuolla on pelaajia, joille nämä voivat olla viimeisiä maaotteluja. Haettiin sitä, että nyt pitää oikeasti herätä tähän hetkeen.

– Pelaajat vastasivat hienosti huutoon, Pennanen kehui.

Pennasen mukaan pukukopissa ei ollut vain yhtä tai kahta tahoa, jotka olivat äänessä.

– Kapteenisto, (Santeri) Hatakka, (Mikko) Kokkonen ja (Anton) Lundell. Kyllä siellä moni muukin sanoi sanansa. Selkeästi oli sellaista kollektiivista ärsytystä ilmoilla. Joskus tuo on ihan hyvä tehokeino saada sitä suoritusta paremmaksi.

Kovien puheiden jälkeen tapahtui.

Suomi paransi selvästi toiseen ja kolmanteen erään. Ruotsi oli isossa kuvassa askeleen ellei jopa kaksi jäljessä. Suomi vyörytti suoria hyökkäyksiä kohti keltapaitojen maalia. Lopulta yritykset tuottivat myös tuloksen.

Anton Lundell iski tasoituksen ja Roni Hirvonen täräytti voittomaalin 25 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

– Kova joukkue. Pienet haasteet ovat vain yhdistäneet meitä matkan varrella, päävalmentaja Pennanen niputti. 

Lue myös:

    Uusimmat