Ison-Britannian taistelu mureni karmeaan epäonneen – Leijonat otti ylivoimaisen voiton

Tässä jutussa seurattiin hetki hetkeltä Leijonien ottelua Isoa-Britanniaan vastaan.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat otti lopulta selvän 6–0-voiton. Peräti neljä maalia kimposi verkkoon Ison-Britannian pelaajasta. Voit katsoa kaikki maalit tästä jutusta selaamalla alaspäin ja klikkaamalla kuvia.

Seuranta

Klo 18.40 Seuranta päättyy tähän. Kiitos seurasta! Suomi kohtaa Itävallan lauantaina klo 16.20.

60 min Leijonat voittaa lopulta 6–0. Isosta-Britanniasta ei ollut tänään kunnon vastusta.

Yllä Leijonien onnekas 6–0-maali.

58 min Björniseltä uskomattomat kieputukset, mutta Rajala sutii kiekon ohi maalin.

Yllä Leijonien 5–0-maali.

58 min Alle kaksi minuuttia ottelua jäljellä. Vieläkö Leijonat painaa yhden maalin?

57 min Brittien epäonnen soturi oli Dallas Ehrhardt, jonka luistimesta kiekko kimposi maaliin.

56 min Suomi iskee maalin! Taas kerran kiekko kimpoaa reppuun brittipelaajasta. Maalintekijäksi merkataan Toni Rajala.

55 min Isolle-Britannialle kahden minuutin jäähy pelin viivyttämisestä.

54 min Briteiltä pitkästä aikaa maalintekotilanne. Kiekko karkaa kuitenkin juuri ratkaisevalla hetkellä.

53 min Leijonat tykittää minkä kerkiää brittien maalia kohti. Ei mene sisään. Edellisessä vyörytyksessä oli ainakin neljästä viiteen hyvää maalintekopaikkaa.

52 min Björninen laukoo vuorostaan. Bowns koppaa kiekon räpyläänsä.

50 min Niklas Friman lähettää kiekon kohti maalia. Tällä kertaa kiekko pysähtyy maalivahtiin. Britit ovat edelleen helisemässä.

48 min Esa Lindell paukuttaa ja Mäenalanen ohjaa Leijonat 5–0 johtoon!

47 min Filppulalta komea laukaus suoraan ilmasta. Kiekko lipuu tällä kertaa ohi maalin.

46 min Alivoiman jälkeen paine välittömästi brittien päätyyn.

45 min Isolta-Britannialta hyvää yritystä, mutta Suomen kannalta kuitenkin tarpeeksi tehotonta. Armia pääsee jo pois aitiosta.

43 min Suomi ottaa jäähyn. Armia joutuu aitoon kampituksesta.

41 min Mikko Lehtoselle siunaantuu kaksi avopaikkaa, mutta puolustaja laukoo ensin ohi, ja toinen veto kilpistyy maalivahdin logoon.

40 min Mannisen johtama ketju jatkaa siitä, mihin Leijonat jäi edellisessä erässä. Kiekko heti Ison-Britannian päätyyn.

40 min Kolmas erä alkaa.

17.53 Saksa johtaa Italiaa 6–1 kahden erän jälkeen.

40 min Toinen erä päättyy. Leijonat johtaa lukemin 4–0.

39 min Suomi on ollut täysin ylivoimainen erän kahta ensimmäistä minuuttia lukuun ottamatta. Toista erää vielä jäljellä muutama sekunti.

36 min Ison-Britannian Ben Bowns torjunut ottelussa jo 23 kertaa. Olkinuoralla torjuntoja yhdeksän.

35 min Iso-Britannia ei pääse tällä hetkellä puolta kenttää pidemmälle. Leijonat jatkaa vyörytystä.

34 min Armian maalin syöttäjät: Friman ja Harri Pesonen.

33 min Leijonilla on hurja vyörytys käynnissä brittien päädyssä. Iso-Britannia on koko ajan potkun tai kaksi perässä.

Yllä Joel Armian onnekas 4–0-maali.

Yllä Leijonien 3–0-maali.

31 min Iso-Britannia on täysilukuinen.

30 min Manninen laukoo suoraan Granlundin syötöstä. Bowns venyttää komean torjunnan!

29 min Leijonat pääsee pelaamaan ylivoimaa.

28 min Armialla kävi myös tuuri. Kiekko pomppii lopulta sisään brittipelaajan omasta luistimesta, kun kiekko hieman karkaa porilaiselta.

28 min Joel Armia laittaa kiekon sisään! Tilanne 4–0.

27 min Jussi Olkinuoralta loistava torjunta, kun Iso-Britannia hyökkää kahdella yhtä vastaan. Tilannetta edelsi Heiskasen kiekonmenetys hyökkäysalueella.

26 min Syöttöpiste menee myös Teemu Hartikaiselle.

26 min Granlundilta upea syöttö vapaana olevalle Filppulalle. Taululla 3–0!

25 min Anttila joutuu roiskaisemaan roikkukiekon omalta aluuelta. Leijonat on jopa hienoisesti alakynnessä.

24 min Joko Iso-Britannia on tullut uudella jalalla ottelun toiseen erään, tai Leijonat jättivät omansa pukukoppiin. Joka tapauksessa peli on tasoittunut selvästi.

23 min Friman tulittaa Vatasen syötöstä. Lammikon ketjulta vahva vaihto.

21 min Aika herätä, sanoo Mertaranta. Briteillä on ollut jo pari maalintekopaikkaa. Onneksi Suomen maali säilyy puhtaana.

21 min Brittien Perlinille avautuu hyvä maalintekopaikka. Olkinuora torjuu!

21 min Heti kovaa rummutusta brittien päädyssä. Bowns kestää.

20 min Toinen erä on valmiina alkamaan. Hannes Björninen kyyyristyy aloitukseen.

17.01 Väliaikatietona kerrottakoon tähän väliin, että Saksa johtaa Italiaa vastaan ensimmäisellä erätauolla jo 4–0. Toni Söderholmin suojatit ovat laittaneet kunnolla tuulemaan.

Klo 16.59 Niklas Friman teki ensimmäisen maalinsa Leijonat-paidassa.

– Siinä kävi hyvä tuuri, eikä siitä sen enempää, Friman kommentoi hymyssä suin C Moren lähetyksessä.

Klo 16.55 Suomi voitti laukaukset 14–4 ensimmäisessä erässä.

20 min Aivan erän loppuun vielä hyvä paikka Suomelle! Erä päättyy 2–0-tilanteessa. Ottelu on täysin Leijonien hallinnassa.

19 min Mikael Granlundilta komeat veivit! Syöttö Salliselle, mutta jälleen Bowns torjuu.

18 min Juho Olkinuora seikkailee maalin takana, ja Isolle-Britannialle avautuu paikka. Ei kuitenkaan maalia.

16 min Sami Vataselta komea syöttö pitkän kaartelun jälkeen. Laukaus epäonnistuu. Brittien yksi ja oikeastaan ainoa onnistuja on toistaiseksi ollut maalivahti Bowns.

15 min Briteillä on pahoja vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan. Leijonat vyöryttää.

Yllä Leijonien 2–0-maali.

15 min Jälleen vahva hyökkäys Leijonilta. Bowns torjuu.

14 min Saksa johtaa samaan aikaan A-lohkon ottelussa Italiaa vastaan jo lukemin 3–0.

13 min  Leijonat vyöryttää nyt komeasti. Vaikuttaa siltä, että briteille tulee pitkä ilta.

12 min Kiekko muutti suuntaa Ison-Britannian pelaajasta, eli hieman oli taas onnea mukana. Joka tapauksessa vahva hyökkäys Leijonilta. Syöttöpisteet Sakari Manniselle ja Mikko Lehtoselle.

12 min Juuso Hietanen paukauttaa kiekon verkkoon! Peli 2–0.

11min Laukaukset ovat tässä vaiheessa Suomelle 7–2.

Suomen 1–0-maali katsottavissa yllä.

10 min Miro Heiskaselta upea yksilösuoritus ja tarjoilu maalin kulmalle! Filppula ei saaa kuitenkaan kiekkoa sisään.

9 min Maalin jälkeen Suomi vetää vähän happea.

7 min Niklas Friman merkataan maalintekijäksi. Sami Vatanen ja Juho Lammikko saavat syöttöpisteet.

7 min Suomi tekee maalin! Friman laukoo onnekkaasti pelaajaruuhkan kautta kiekon reppuun!

5min Suomen ykköskenttä myllyttää brittien päässä. Tilanne edelleen 0–0.

4min Iso-Britanniakin saa laukauksen aikaan, mutta Olkinuoralla ei ole hädän päivää.

3min Leijonat myllyttää armottomasti, mutta vielä pysyy Ison-Britannian maali puhtaana.

2min Filppula ottaa kiekon keskialueella haltuun todella komeasti, mutta veivaukset eivät ole aivan samaa tasoa. Harmin paikka.

2min Valtteri Filppula pääsee yksin läpi, mutta tällä kertaa Ben Bowns vetää pidemmän korren.

16.20 Ottelu alkaa!

16.20 Joukkueet ovat jo jäällä. Tunnelma on Nokia Arenassa katossa. Kohta mennään!

Klo 16.14 CMoren studiossa kiinnitettiin huomiota muun muassa Leijonien kakkosylivoimaan, joka on nyt uudessa koostumuksessa. Vatanen ja Heiskanen luutivat ylivoimaviisikon takalinjoilla. Nähtäväksi jää, onnistuuko kakkosylivoima heti maalinteossa.

Klo 16.09 Jukka Jalonen kertoi ennen ottelua C Morella, että Miro Heiskanen pelaa ylivoimaa ja Esa Lindelliä käytetään alivoimassa.

Klo 16.04  C Moren studiossa nostettiin esiin, että Jukka Jalonen on valmentanut Englannissa vuosina 1999-2001, joten brittiläinen jääkiekko on jossain määrin päävalmentajalle tuttua.