Petrus Palmun näyttävä kavennus laiha lohtu Leijonille – näin Tshekki-ottelu eteni

Leijonat pelasi toiseksi viimeisen valmistavan ottelunsa MM-kisojen alla, kun se kohtasi Ruotsin EHT-turnauksessa Tshekin. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos, Ruotsin EHT-turnaus, Suomi-Tshekki 1–3 (0–0, 0–2, 1–1):

60.00: Summeri soi. Leijonille kolmas perättäinen tappio, kun Tshekki on parempi loppulukemin 3–1. Suomi pelaa turnauksen päätösottelunsa sunnuntaina, kun vastassa on Ruotsi.

59.39 MAALI! Tshekki, 3–1. Peli pakettiin, kun David Krejci iskee kiekon tyhjiin.

58.48: Leijonille vaikeuksia, kun Jere Sallinen lähtee huitomisesta boxiin. Olkinuora palaa maalille.

59. min: Olkinuora jättää Suomen maalin. Leijonat hakee tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

56. min: Tshekki puolustaa tiiviisti keskialuetta, mutta Suomi on saanut hyvin painetta hyökkäyspäätyyn. Valkopaidoilla selkeästi parempi ilme kuin ensimmäisessä ja toisessa erässä.

54. min: Lammikon nelosketjulta jälleen vahvaa painetta Tshekin päädyssä, Vili Saarijärven katkon jäljiltä. Tshekki yhä maalin edellä.

52. min: Tshekiltä pitkästä aikaa pidempi hyökkäys. Paras paikka Krejcille, jonka yritys kilpistyy kyljellään olevaan Olkinuoraan.

3. erä:

Palmun kavennusmaali videona (lähde: discovery+):

48.30 MAALI! Suomi, 1–2. Joel Armia vapauttaa Petrus Palmun läpiajoon ja lopputuloksena näyttävä kavennus. Palmu veivaa Tshekki-vahdin Vejmelkan nakkikioskille ja kiekko pömpeliin. Palmulta kovia näyttöjä MM-kisojen alla.

46. min: Lammikon johtamalta nelosketjulta vahva pyöritys Tshekin päädyssä. Perään Björnisen johtama ykkönen jatkaa painetta. Suomi heräilemässä.

43. min: Nyt tunnetaso aivan toista luokkaa kuin toisessa erässä. Palopuheet pidetty Leijonien kopissa.

Kello 14.39: Kiekko jäässä. Kolmas erä käyntiin.

---------------------------------------------------------------------

Kello 14.36: Joukkueet valuvat jäälle. Kolmas erä valmiina alkamaan. Leijonilta odotetaan selvää tasonnostoa. Unelias esitys ollut tähän mennessä.

Tshekin osumat videoina (lähde: discovery+):

1–0:

2–0:

2. erä:

40.00: Summeri soi. Leijonille sysimusta hetki ja Tshekki rankoi. Suomelta vaisua tekemistä. Tshekki aivan ansaitusti karkumatkalla.

37.06: MAALI! Tshekki, 2–0. Seuraava vaihto ja lisää kylmää vettä Leijonien niskaan. Tällä kertaa maaliverkkoja heiluttaa viime kaudella Pelicansia edustanut Jiri Smejkal.

36.37: MAALI! Tshekki, 1–0. Sitten kolisee Leijonien päädyssä. Olkinuora torjuu kiekon eteensä ja lopulta Matej Blumel huitaisee kiekon sisään.

35. min: Miro Aaltosen johtamalta kakkosketjulta vahva vaihto Tshekin päädyssä. Suomelta pieniä heräilyn merkkejä.

34. min: Isossa kuvassa Tshekki pari luistinpotkua edellä. Laukaukset tässä vaiheessa Tshekille 14–4.

32. min: Tshekki saanut nopeita kääntöjä Leijonien harhasyöttöjen jälkeen. Toisen Jalosen punapaidat valppaana keskialueella.

29. min: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sai myös hieman osumaa, kun purkukiekko kopsahti häntä päähän. Suomen joukkueen lääkäri käy tsekkaamassa päävalmentajan tilannetta.

27. min: Leijonille tonttia käännön jälkeen. Kiekko pelataan Sami Vataselle, jonka tiukka lämäri kolisuttaa kehikoita.

26. min: Tshekiltä vahvaa painetta ylivoiman jälkeen. Leijonat vaikeuksissa.

24. min: Tshekiltä kelvollista ylivoimaa, Suomen vahvan alivoiman paineen alla. Ei osumia.

22. min: Tshekille lisää ylivoimaa, kun Suomella liikaa pelaajia kentällä. Palmu palaa takaisin jäähyaitioon.

Kello 13.48: Kiekko jäässä. Toinen erä käyntiin Tukholman Avicii Arenalla.

---------------------------------------------------------------

Kello 13.46: Joukkueet valuvat jäälle. Toinen erä valmis käynnistymään. Leijonat alkuhetkillä alivoimalla, kun Palmu istuu vielä huitomisjäähyään.

1. erä:

20.00: Suomelta hyvää alivoimaa erän loppuun. Summeri soi. 0–0 taululla. Erän paras paikka Leijonien nelosketjun hyökkääjälle Anttilalle, joka suti tyhjistä ohi. Muuten tunnustelua. Paras terä vielä haussa.

19. min: Suomi ensimmäistä kertaa alivoimalle, kun Petrus Palmu huitoo itsensä boxiin. Tshekin huipputaitava ylivoima pääsee pyörittämään. Leijonien alivoima kovassa testissä.

17. min: Tshekiltä väkevä pyöritys Suomen päädyssä. Muun muassa NHL-mies Hertl pääsee kokeilemaan. Olkinuoralta isoja torjuntoja.

16. min: Leijonien parhaimmistoa on ollut, jälleen, Björnisen johtama nelosvitja, joka on saanut painetta Tshekin päätyyn. Muuten hyvin tunnusteleva erä.

12. min: Leijonilta nyt hieman parempaa ylivoimaa. Erityisesti Aaltosen johtama ykköstrio sai hyvää pyöritystä aikaiseksi. Paras paikka juuri Aaltoselle, joka jäi kuitenkin hieman pieneen kulmaan. Tshekin maalilla Vejmelka kestää.

10. min: Suomelta ensimmäinen pidempi hyökkäys. Asialla Filppulan johtama ketju. Painostus tuottaa myös tulosta, kun Tshekiltä Jakub Krejcik boxiin.

Kello 13.13: Leijonien pelaajista tipahtelee myös siirtouutisia. Tänään huilivuorossa oleva Jere Innala vaihtaa HIFK:sta Frölundaan.

7. min: Ylivoimalla ei mitään ihmeempää. Erikoistilanteiden puolella jälleen uudet viisikot. Tunnustelua, tunnustelua.

5. min: Leijonien ykkösylivoimassa Palmu, Aaltonen, Nenonen, Nurmi ja Lehtonen. Toisessa viisikossa Sallinen, Filppula, Armia, Ojamäki ja Vatanen.

4. min: Leijonien nelosketjulta väkevä suora hyökkäys Tshekin maalille. Björninen jakaa tyhjiin Anttilalle, joka onnistuu huitaisemaan ohi. Tshekiltä David Krejci jäähylle, syynä koukkaaminen.

2. min: Tshekille ensimmäistä tonttia, kun kiekko pelataan maalin eteen Michael Spacekille. Frölunda-hyökkääjän viimeistely ei kuitenkaan onnistu. Spacek on vieraillut urallaan myös Suomessa, kun hän edusti tovin ajan Tapparaa.

Kello 13.00: Kiekko jäässä. Suomen ja Tshekin ottelu käyntiin.

--------------------------------------------

Kello 13.00: Suomen maalilla aloittaa torstain tapaan Jussi Olkinuora. Tshekin veräjää vartioi NHL-mies Karel Vejmelka.

Leijonat tänään valkoisissa, Tshekki kantaa punaisia nuttuja.

Kello 12.59: Joel Armia, 28, tekee tänään Leijonat-debyyttinsä. Armia ei ole koskaan aiemmin pelannut yhtään miesten maaottelua.

Kello 12.57: Leijonat jäi hieman vaisuksi Nokia Arenalla. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan taustalla näkyi inhimillinen kuorma.

Kello 12.56: Leijonat aloitti Ruotsin EHT-turnauksen torstaina Tampereella. Tuolloin tapetilla oli erityisesti Sakari Mannisen johtama ykkösketju.

Kello 12.54: Tshekin kokoonpanosta löytyy kovan luokan tekijöitä. Mukana ovat muun muassa NHL-vahvistukset Tomas Hertl (San Jose Sharks), Filip Hronek, Jakub Vrana (Detroit Red Wings) ja Dominik Simon (Anaheim Ducks).

Tshekin ketjut:

Kello 12.50: Leijonien kokoonpano menee uusiksi torstain Sveitsi-ottelun jäljiltä, kun tuolloin tehoillut ykkösketju on kokonaan sivususa. Uusina miehinä mukaan liittyvät Markus Nenonen, Niko Ojamäki, Petrus Palmu, Joel Armia, Niklas Friman, Juho Lammikko ja Vili Saarijärvi.