Leijonien NHL-apuun liittyy yllättävä fakta – Joel Armia, 28, on piakkoin ison hetken äärellä

Leijonien MM-leiriryhmä vahvistui tällä viikolla neljällä Pohjois-Amerikassa pelaavalla pelaajalla. Yksi mukaan liittyneistä pelaajista oli Joel Armia, 28, joka on piakkoin ison hetken äärellä.

Armian pelit Pohjois-Amerikassa päättyivät runkosarjaan, kun Montreal Canadiens jäi rannalle kevään karkeloista.

Se tiesi sitä, että Armia vapautui maajoukkueen käyttöön. Leijoniin liittyen Armiasta paljastuu yllättävä fakta.

Hän ei ole koskaan pelannut yhtään miesten arvokisaottelua.

– On se (MM-kisamatka) ollut aiemmin lähellä. Tuossa on ollut huonoa tuuria mukana. Loukkaantumisia, sopimusjuttuja, joiden myötä ei ole päässyt matkaan. Viime vuosina oli vielä koronahaasteet esteenä, Armia avaa MTV Urheilulle aiempia käänteitä.

Armia on ehtinyt pelata Pohjois-Amerikassa jo kaudesta 2013–14 lähtien. NHL-seuroina ovat toimineet Buffalo Sabres, Winnipeg Jets ja nykyjoukkue Montreal Canadiens.

Canadiensin kanssa Armia pääsi jo lähelle menestystä. Canadiens kun eteni viime kaudella sensaatiomaisesti aina NHL:n finaaleihin asti.

Kaikki muuttui hetkessä. Canadiensin ykkösmaalivahti Carey Price oli pitkään sivussa, minkä lisäksi seuran ykköspakin Shea Weberin koko uran jatko on vaakalaudalla. Menetykset heijastuivat Canadiensiin, joka tipahti hännänhuipulle.

Kausi oli vaikea myös Armialle.

– Tuntuu, että pelasin loppukaudella ihan hyvää kiekkoa. Siihen saattoi olla tyytyväinen. Siitäkin johtuen nyt on kovasti haluja päästä taas pelaamaan, Armia miettii.

Tulikaste

Armia liittyi Leijonien vahvuuteen torstaina – leveän hymyn kera.

– Tuolla on tosi hyvä porukka kopissa. Mainioita tyyppejä mukana.

– Olen intoa täynnä, Armia fiilistelee.

Leijonien joukkueesta löytyy ”muutamia” Armialle entuudestaan tuttuja pelaajia. Yhteiset kokemukset ovat tulleet juniorikisoista, 2010-luvun puolesta välistä.

Armian Leijonat-debyyttiä voi odotella viikonlopulle, kun Suomen joukkue matkustaa Ruotsiin pelaamaan Tshekkiä ja Tre Kronoria vastaan.

– Olisi hyvä, jos pääsisi kisojen alla vielä pelaamaan. Tuossa kerkesi olla viikko taukoa siitä, etten ollut ollenkaan jäällä, Armia sanoo Eurooppaan siirtymisestä ja NHL-kauden jälkeisestä ajasta.

A-maajoukkuedebyytin lisäksi Armia on piakkoin ison hetken äärellä. Hänen MM-kisadebyyttinsä tapahtuu, ilman takaiskuja, ensi perjantaina, kun Suomi kohtaa Tampereella Norjan.

Samalla Armia pääsee näyttämään suomalaisseuraajille sen, millainen pelaaja hän aidosti onkaan.

– Annan kaikkeni, mitä varastosta löytyy. Se on ihan sama, että mikä se rooli on. Jätän kaiken kentälle, Armia ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat