MTV seuraa: Tshekki on maailmanmestari – hirmuiset juhlat käyntiin Prahassa

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan sunnuntaina mitalipelit. MTV Urheilu seuraa Ruotsin ja Kanadan välistä pronssiottelua sekä Sveitsin ja Tshekin välistä MM-loppuottelua tässä artikkelissa.

Pronssiottelu: Ruotsi–Kanada, lopputulos 4-2

Loppuottelu: Sveitsi–Tshekki, lopputulos 0-2

Tshekki on maailmanmestari vuosimallia 2024. Hopeaa Sveitsille ja pronssia Ruotsille.

Finaali suorana MTV:n kanavilla. Studiolähetys käynnistyy MTV3-kanavalla, MTV Katsomossa ja MTV Urheilu 1 -kanavalla klo 20.30.

Liveseuranta:

Klo 00.10: Tämän myötä on aika kiittää tästä kisarupeamasta. Tshekki juhlii maailmanmestaruutta. Ensi vuonna MM-mitaleista pelataan Ruotsissa ja Tanskassa.

Klo 00.09: Seuraavana vuorossa Tshekin kansallislaulu. Yleisö yhtyy lauluun. Sitten Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n puheenjohtajan  Luc Tardifin puhe, ennen kuin riemu repeää. Kapteeni Roman Cervenka hakee mestaruuspokaalin. Tshekin 14 vuoden odotus on ohi.

Klo 00.03: Huuto yltyy, kun Tshekki-pelaajat hakevat mitalinsa.

Klo 00.01: Roman Josi käy vielä hakemassa hopeamitalistien pokaalin.

Klo 23.56: Sitten on Sveitsin vuoro saada hopeamitalinsa ennen kuin tshekkiläisten juhlat päästetään käyntiin.

Klo 23.54. David Pastrnak palkitaan Tshekin ottelun parhaana. Voittomaali MM-finaalissa. Sveitsin parhaana palkitaan puolustaja Andrea Glauser, vaikka maalivahti Genoni 30 torjunnallaan olisi hänkin ollut oiva valinta.

Klo 23.53: Ottelun parhaille palkintoja jakamassa mukana on, kukas muu, Jaromir Jagr.

Tshekille maailmanmestaruus on ensimmäinen sitten vuoden 2010. 14 vuoden pitkä odotus on ohi ja se näkyy. Tshekissä juhlitaan pitkään.

Hirmuiset juhlat käynnistyivät jäällä ja katsomossa. Sveitsiläisten päät ovat painuksissa. Sveitsin kohtalona on kärsiä neljäs finaalitappio. Ensimmäinen maailmanmestaruus jää vielä odottamaan itseään.

Ottelu päättyy. Tshekki on maailmanmestari keväällä 2024!

60 minuutti: MAALI! David Kämpf ratkaisee maailmanmestaruuden Tshekille. Kämpf osuu tyhjään maaliin ajassa 59.41. Homma on selvä.

Tshekki iskee ratkaisun – 2-0-maali tyhjään verkkoon 1:40
Tshekki iskee ratkaisun – 2-0-maali tyhjään verkkoon.

60. minuutti: Dostalin päätä ei palele. Mies yrittää itse purkua tai jopa maalia viimeisellä minuutilla. Kiekko pysähtyy pelaajiin.

59. minuutti: Sveitsi ei ole kuudella pelaajalla päässyt lainkaan paikoille. Minuutti aikaa!

58. minuutti: Aloitus Tshekki-päätyyn, kun 2.09 on kolmatta erää jäljellä. Se tarkoittaa Sveitsin aikalisää. Tshekkiyleisö laulaa ja tanssii katsomossa. Genoni pois maalilta. Nyt on jännää.

57. minuutti: Sveitsi  painaa päälle kuin tiejyrä, mutta Lukas Dostal on Tshekki-maalilla kylmän viileänä. Kiekot tarttuvat.

55. minuutti: Sveitsi painaa nyt pelin jatkuvasti Tshekin päätyyn. Luvassa huumaava viimeinen vitonen.

54. minuutti: Hirmuinen tilanne Tshekki-maalilla. Andrighetto pääsee vapaasti häärimään maalin edustalla, mutta Dostal kestää. Heti perään Thurkaufin matala laukaus on yllättää Dostalin.

51. minuutti: Tshekkiläisyleisö huutaa hurmiossa. MM-kulta on askeleen lähempänä, mutta aikaa on vielä. Kynsiä pureskellaan katsomossa vielä seuraavina kymmenenä minuuttina.

50. minuutti: MAALI! Prahan O2 Arenan yleisö räjähtää huutoon ajassa 49.13. Bostonin supertähti David Pastrnak laukoo turnauksen ensimmäisen maalinsa siinä tärkeimmässä paikassa. Tshekki 1-0-johtoon, kun MM-finaalia on pelaamatta reilu kymppi.

David Pastrnak takoo 1–0! Tshekki ottaa askeleen kohti unelmaa 1:08
David Pastrnak takoo 1–0! Tshekki ottaa askeleen kohti unelmaa.

49. minuutti: Kaukalo on jälleen kunnossa ja peli käy. Tshekki jatkaa hurjia taklauksia. Nyt vuorossa Radko Gudas, jonka lonkkataklaus lennättää Andres Ambühlin ilmaan.

Radko Gudakselta hurja "lonkkapaukku" – ennätysmies ilmalentoon 0:27
Radko Gudakselta hurja "lonkkapaukku" – ennätysmies ilmalentoon.

47. minuutti: Otteluun tulee nyt luova tauko, kun pleksiä vaihdetaan.

47. minuutti: Ondrej Palat jysäyttää hirmuisen taklauksen Andrea Glauseriin. Sveitsiläinen poistuu vaihtoaition puolelle happea haukkoen. Samalla kaukaloa ympäröivä pleksi rikkoutuu taklauksen voimasta. Huoltomiehet saapuvat hommiin.

Armoton taklaus MM-finaalissa – pleksi halkesi! 1:41
Armoton taklaus MM-finaalissa – pleksi halkesi!

47. minuutti: Pastrnak ja Palat rakentavat näppärän hyökkäyksen, joka päättyy jälkimmäisen laukaukseen. Genoni torjuu.

45. minuutti: Maali on jälleen todella lähellä. Calvin Thurkauf ohjaa kiekon Tshekki-maalin tolppaan. Yleisö taas on raivoissaan, kun Lukas Sedlak kammetaan nurin, eikä rangaistusta tule.

44. minuutti: MM-finaalia varten Tshekin joukkueeseen liittynyt Jan Scotka on toistaiseksi pelannut seiskapakin roolissaan ottelussa neljä minuuttia ja 10 sekuntia.

42. minuutti: Sveitsi aloittaa erän vahvasti. Bertschy yksin maalin edustalla, mutta ei onnistu. Heti perään Tshekiltä vahva pyöritys Sveitsin päädyssä.

Kolmas erä käynnistyy. Nyt aletaan tosissaan ratkoa maailmanmestaria.

Klo 22.56: Finaalin erätauolla on oiva hetki julkistaa MTV:n valinnat turnauksen parhaiksi pelaajiksi. Maalivahti: Lukas Dostal, Tshekki. Puolustaja: Roman Josi, Sveitsi. Hyökkääjä: Kevin Fiala, Sveitsi.

Toinenkin erä päättyy maalittomana. Molemmilla oli erässä hyvät jaksonsa, mutta tulostaululle niistä ei jäänyt jälkiä. Toisen erän laukaukset kuvaavat hyvin tapahtumia: 10-10.

40. minuutti: Hirmuinen viimeinen minuutti Tshekiltä. Laukauksia satelee joka puolelta, mutta Genoni on itse rauhallisuus Sveitsin maalilla.

39. minuutti: Aiemmin kovan laukauksen haaroväliinsä saanut Ondrej Kase on palannut jäälle pienen paikkaustauon jälkeen. Alla vielä video kivuliaasta tilanteesta.

Ondrej Kase pukukoppiin kesken MM-finaalin 0:17
Ondrej Kase pukukoppiin kesken MM-finaalin.

37. minuutti: Sveitsin ylivoima pyörii ja pyörii. Niederreiter pääsee yrittämään maalin edustalta, mutta maalia ei nähdä.

35. minuutti: JÄÄHY: Radko Gudasin purkukiekko suoraan katsomoon koskematta kaukaloa ympäröivään pleksiin. Sveitsi ylivoimalle toisen erän lopussa ajassa 34.49. Syy: pelin viivyttäminen.

35. minuutti: Ondrej Kase poistuu pukuhuoneen puolelle tuskaisen näköisenä. Syy on selvä: Puolustaja Tomas Kundratekin napakka rannekuti kilahtaa suoraan maskissa hyppäävän hyökkääjän nivusiin.

32. minuutti: Sveitsi kestää alivoimansa, vaikka vetoja satelee puolelta ja toiselta. Genoni torjunut jo 20 kertaa, kun toinen erä on juuri ylittänyt puolivälin. Dostalilla toistaiseksi 13 koppia.

30. minuuttia. Ylivoima pyörii hienosti. Pastrnak laukoo suoraan syötöstä, mutta Genoni edessä.

30. minuutti: JÄÄHY! Michael Fora kaataa Ondrej Palatin Sveitsin maalin takana. Tshekki ylivoimalle ajassa 29.31.

27. minuutti: Koko ajan tapahtuu. Sveitsin Dario Simion nousee Tshekki-maalille, mutta ei onnistu.

25. minuutti: Ei onnistu Sveitsikään ylivoimallaan. Joukkueet täysilukuiset.

24. minuutti: Sveitsin ylivoiman vuoro. Niederreiter pääsee heti laukomaan oivasta paikasta, mutta Dostal edessä.

23. minuutti: JÄÄHY! Tshekki tupeloi ylivoimansa. Mylly pyörii ensin mainiosti, mutta sitten Ondrej Palat kaataa keskialueella Hischierin. 48 sekuntia pelataan tasavajaalla. Sitten edessä Sveitsin ylivoimaa.

22. minuutti: JÄÄHY! Ottelun ensimmäin rangaistus tuomitaan Bertschylle, joka pyyhkäisee tshekkipelaajan kumoon. Estämisjäähy ajassa 21.25.

21. minuutti: Tshekki jatkaa höyryjunan lailla. Dominik Kubalik pääsee laukomaan vaarallisesta paikasta, Genoni torjuu kypärällään.

Toinen erä käyntiin.

Klo 22.00: MTV Urheilun asiantuntija Sami Kapanen aistii tunnelmaa paikan päällä Prahan O2 Arenassa. Kapasen mielestä finaalin tunnelma ei ole ainakaan vielä yltänyt lauantain välierän tasolle.

Tuntuu, että eilen oli vähän enemmän desibeliä. Voi olla, että finaaliin eivät ole tshekkiläiset saaneet niin paljon lippuja, Kapanen pohtii.

– Viihdyttävä (avauserä), energinen. Sveitsi oli aika paljon pakotettu puolustamaan ja keskialueen träppiin.

Sveitsillä on kyky iskeä nopeasti vastaan, kuten nähtiin Betschyn tolppalaukauksessa.

Tshekki vei avauserän laukaukset 13-7. Leonardo Genoni Sveitsin maalilla on ollut toistaiseksi ottelun tärkein pelaaja.

1. erä

Ensimmäinen erä päättyy tilanteessa 0-0. Tshekki painoi päälle ja loi tukun vaarallisia paikkoja, mutta Genoni Sveitsin maalilla oli jälleen mies paikallaan. Lähimmäksi maalia pääsi lopulta Sveitsin, kun Cristoph Bertschy kilautti kovan kudin maalitolppaan erän lopulla.

19. minuutti: Tshekin supertähti David Pastrnak saa kovaa kohtelua jäätyään kahden sveitsiläisen puristuksiin. Tshekkiyleisö huutaa käärmeissään, kun jäähyä ei näy eikä kuulu.

17. minuutti: Sitten mennään taas toisessa päädyssä. Sveitsi katkoo keskialueella ja Cristoph Bertschy pääsee huippupaikkaan. Laukaus kilahtaa Tshekki-maalin tolppaan.

16. minuutti: Hurja tilanne Tshekillä. Onrej Kase pääsee ohjaamaan aivan Genonin nokan alta, mutta sveitsiläisvahti kestää.

15. minuutti: Romain Löffel lähettää kudin viivasta, mutta Dostal vangitsee kiekon helposti. Heti perään kunnon pystypainit. Tshekin maalille ei helpolla mennä.

13. minuutti: Finaali on alkanut Tshekin komennossa, mutta Sveitsi on päässyt erän edetessä paremmin peliin mukaan. Laukaukset 8-5- Tshekille, kun 13 minuuttia on pelattu.

11. minuutti: Ensimmäinen kevyt kärhämä Tshekin maalilla. Dostal torjuu ja sitten selvitellään hetken aikaa välejä.

10. minuutti: Nico Hischier pääsee laukomaan paraatipaikalta. Dostal torjuu.

10. minuutti: Tshekki pääsee huippupaikkaan. Pavel Zacha tarjoilee Ondrej Palatille maalin edustalle, mutta Genoni Sveitsin maalilla kestää. Ottelussa on huima tempo, eikä pelikatkoja juuri ole nähty. Laukaukset ensimmäisellä kympilla Tshekille 6-3.

6. minuutti: Hupaisa tilanne Sveitsin vaihtoaitiossa, kun Tshekin hyökkääjä Ondrej Beranek käväisee naapurin puolella. Korkeaa kiekkoa hypäten tavoitellut Beranek kellahtaa yli laidan. Ei suurempaa vahinkoa.

Erikoinen tilanne MM-finaalissa: Tshekkipelaaja hyppää itse Sveitsin penkille 0:20
Erikoinen tilanne MM-finaalissa: Tshekkipelaaja hyppää itse Sveitsin penkille.

5. minuutti: Roman Cervenka saa loistosyötön Sveitsin maalin edustalla, mutta sutii ohi kiekosta.

2. minuutti: Sitten painaa päälle Tshekki. Yleisö mylvii, mutta avausmaali jää vielä näkemättä. Hurja meno heti alkuun.

1. minuutti: Sveitsi aloittaa avausvaihdossa kovalla paineella, mutta Tshekki selvittää.

Klo 21.20: Kiekko jäähän. Jääkiekon miesten MM-finaali 2024 on käynnissä.

Klo 21.18: Joukkuut saapuvat jäälle. Kohta mennään!

Klo 21.15: Tshekki on viimeksi juhlinut maailmanmestaruutta vuonna 2010 Saksassa. Tuolloin finaalissa kaatui Venäjä. Sveitsi puolestaan ei ole koskaan voittanut mestaruutta. MM-finaalissa sveitsiläiset olivat viimeksi Tanskassa vuonna 2018. Tuolloin mestaruuden vei Ruotsi.

Klo 20.57: Yksi huomionarvoinen seikka Tshekin kokoonpanossa on Jakub Krejcikin löytyminen ykköspakkiparista. Krejcik sai välierässä kovan laukauksen suoraan kasvoihinsa, mutta niin vain SM-liigassakin kiekkoillut mies on mukana MM-finaalissa. Osuman voit katsoa alla olevalta videolta.

Tshekin Jakub Krejcikille kivulias osuma kasvoihin MM-välierässä 1:08

Klo 20.50: Finaalin alkua odotellessa on hyvin aikaa lukea aiemmin tänään pelatun pronssiottelun jälkitunnelmia. Alla pari lukusuositusta.

Klo 20.38: Tshekki puolestaan oli pakotettu muutoksiin, kun Jan Rutta joutui pelikieltoon välieräottelun taklauksestaan. Ruttan paikan toisessa pakkiparissa ottaa välierässä seitsemäntenä puolustajana ollut David Spacek. Seiskapakiksi puolestaan on nimetty vasta tänään MM-joukkueeseen nimetty Jan Scotka, joka siis pelaa kisojen ensimmäisen ottelunsa MM-finaalissa. Scotkan noususta mukaan voit lukea lisää alla olevasta linkistä. JYPissä kapteenina kaudella 2021-2022 luutinut Scotka joutuu kovaan paikkaan Prahan täpötäydessä O2 Arenassa. Tshekin maalilla jatkaa Lukas Dostal.

Klo 20.33: Sveitsi on tehnyt kokoonpanoonsa pienen muutoksen sitten lauantain välierän. Phillip Kurashev nousee kokoonpanoon 13. hyökkääjäksi. Samalla puolustaja Sven Jung jää sivuun. Sveitsi otteluun siis seitsemällä puolustajalla ja 13 hyökkääjällä. Sveitsin maalilla torjuu välierässä loistanut Leonardo Genoni

Klo 20.30: Sveitsin ja Tshekin MM-finaali lähestyy. Kiekko putoaa jäähän kello 21.20 eli 50 minuutin kuluttua.

Klo 18.41: Pronssipokaali on myös jaettu. Sitten Du gamla, du fria soimaan. Tämän myötä seuranta kiittää pronssipelin osalta. Palaamme asiaan illan finaalijännärin parissa. Tshekin ja Sveitsin loppuottelu alkaa kello 21.20 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. MM-studio käyntiin jo kello 20.30.

Klo 18.38: Sitten aletaan ripustaa pronssimitaleita ruotsalaisten kaulaan. Ensimmäisenä kapteeni Erik Karlsson. Riehakkaista pronssijuhlista ei voida puhua, mutta kyllä osan pelaajista voi sanoa hymyilevän.

Jamie Oleksiak palkitaan Kanadan ottelun parhaana pelaajana. Ruotsin parhaana palkitaan kaksi maalia laukonut Carl Grundström.

Ottelu päättyy. Ruotsille MM-pronssia maalein 4-2. Kyseessä sinikeltaisten ensimmäinen MM-mitali sitten vuoden 2018 MM-kullan.

60. minuutti: MAALI! Ruotsi iskee tyhjään rysään neljä sekuntia ennen summeria. Marcus Johanssonille turnauksen kuudes osuma. Ruotsin pronssimitalit summeria vaille varmat.

60. minuutti: 55 sekuntia jäljellä, ja Kanada ottaa aikalisän. Binnington on ollut vaihtoaitiossa jo reilut puoli minuuttia.

59. minuutti: Kanadalla hurjia paikkoja, mutta Ruotsi kestää.

59. minuutti: Binnington lähtee maalilta, kun aikaa on noin 1.30 jäljellä.

58. minuutti: Ei lähde Kanadan kiri kunnolla käyntiin. Aikaa jäljella 2.46. Aikalisät käyttämättä.

54. minuutti. MAALI! Ruotsi johtoon ajassa 53.42. Carl Grundströmiltä hirvittävä laukaus etuyläkulmaan. Binnington purkaa kiekkoa laidan kautta, mutta Grundström ehtii paikalla ja laukoo suoraan purkukiekosta sisään. Kanadalla reilut kuusi minuuttia aikaa.

52. minuutti. Ruotsilla huimia paikkoja Kanadan maalilla, kun ensin Holmberg ja sitten Lundeströn pääsevät kokeilemaan. Ei tulosta.

50. minuutti: MAALI! Sieltä se tasoitus sitten tulee. Ruotsin kapteeni Erik Karlsson laukoo hurjan lämärin suoraan syötöstä ja kiekko maaliin Binningtonin jalkojen välistä. Komea syöttö Andre Burakovskylta hyökkäysalueen kulmasta. Viimeiselle kympille tasatilanteesta 2-2.

49. minuutti: Ylivoima pyörii ja pyörii, mutta tulosta ei tule. Kanadalta mainiota alivoimaa, Ruotsilta jokseenkin halutonta ylivoimaa. Kanada täysilukuinen.

48. minuutti: JÄÄHY! Damon Severson istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Tässä on Ruotsin paikka tulla mukaan pronssitaistoon ylivoimalla.

45. minuutti: MAALI! Ruotsi painaa vahvasti Kanadan päätyyn, mutta Kanada iskee vastaan ja siellä soi. Pierre-Luc Dubois räväyttää upean laukauksen suoraan Brandon Hagelin syötöstä ajassa 44.18. Heti seuraavassa vaihdossa Ruotsi pääsee upealle paikalle, mutta veto kilpistyy Binningtonin kypärään.

43. minuutti: Ruotsilta hyvä karvaus Kanadan päädyssä, ja Binnington joutuu torjumaan kahdesti.

Ottelun kolmas erä käyntiin. Nyt ratkaistaan MM-pronssin kohtalo.

Saapa nähdä, syttyvätkö joukkueet kamppailemaan MM-pronsseista kolmannessa erässä.

2. erä

Toinen erä päättyy tilanteessa 1-1. Erän ainoan maalin laukoi kisojen maalipörssin kärki Dylan Cozens, jolle osuma oli turnauksen yhdeksäs. Kahden erän jälkeen tasaisen kamppailun laukaukset ovat Ruotsille 16-14.

39. minuutti: Jared McCann pääsee mainioon vetopaikkaan, mutta sutaisee ohi kiekosta. Samalla kuitenkin McCannin mailan lapa napsahtaa laukauksen saatosta puolustaja Jonas Brodinia kivuliaan näköisesti leukaan.

34. minuutti: Ruotsin ylivoima ei tuota tulosta.

33. minuutti: Gustavsson avaa komeasti pitkänä, Ruotsi pääsee ylivoimahyökkäykseen, mutta Hedmanin laukaus blokataan.

32. minuutti: JÄÄHY! Pierre-Luc Dubois jäähylle ajassa 31.37 kiinnipitämisestä ja Ruotsi ylivoimalle. Kanadalla oli ennen Dubois'n rangaistusta pari kelpo paikkaa, joten tämä tilanne katkaisee Kanadan kannalta ikävästi hyvän jakson.

27. minuutti: Isac Lundeström saa Erik Karlssonilta hienon syötön maalille, mutta Binnington ottaa torjunnan.

23. minuutti: MAALI! Kanada tasoittaa ajassa 22.41. Dylan Cozens saa upean syötön Jamie Oleksiakilta maalin takaa ja laukoo tarkasti Ruotsin maalin yläkulmaan. Kyseessä oli kisojen maalipörssiä johtavan Cozensin yhdeksäs maali MM-turnauksessa.

22. minuutti: Kanada aloittaa porteästi. Ensin Brandon Hagel ja sitten Owen Power pääsevät kokeilemaan mainioilta paikoilta, mutta Ruotsin maali säilyy koskemattomana.

MM-pronssiottelun toinen erä käynnistyy.

1. erä

Pronssiottelun ensimmäinen erä on pelattu. Ruotsi erätauolle 1-0-johdossa. Tunnustelevan alun jälkeen peliin saatiin sentään hieman tunnetta ja tapahtumia. Laukaukset Ruotsille 7-4.

19. minuutti: Rasmus Dahlin saa Dawson Mercerin mailan kasvoihinsa Ruotsin päädyssä, mutta ei rangaistusta.

18. minuutti: Kanadan ylivoima kuivuu kasaan. Pakkopeli pyöri, mutta ilman tulosta.

17. minuutti: Bedard laukoo hyvästä paikasta, mutta yli maalin. Ylivoima jatkuu.

16. minuutti: JÄÄHY! Connor Bedard on päästä läpiajoon, mutta ruotsalaispuolustaja pääsee väliin. Tuomaristo löytää kuitenkin Tim Heedille kampitusjäähyn taustalta. Kanada ylivoimalle ajassa 15.29.

13. minuutti: MAALI! Ruotsi siirtyy pronssiottelussa Carl Grundström napauttaa läheltä ylös, rannelauka räpsähtää aivan maalin kattoon ajassa 12.05. Linus Johansson ja Rasmus Dahlin saivat maaliin syöttöpisteet. Ruotsin Victor Hedman ehti jo hetkeä aiemmin kilauttaa Kanadan maalin tolppaa.

10. minuutti: Ensimmäinen kymppi lähes pelattu, ja laukaukset maalia kohti ovat Ruotsi 2, Kanada 2. Kuvaa hyvin pronssipelin luonnetta juuri tällä hetkellä.

9. minuutti:Marcus Petterson laukoo viivasta, eikä maskissa ollut Jordan Binnington Kanadan maalilla näe kiekon suuntaa täydellisesti. Selvittää kuitenkin tilanteen.

8. minuutti: Kanadan Brandon Hagel pääsee laukomaan mainiosta paikasta, mutta ohi Filip Gustavssonin maalin..

6. minuutti: Ruotsi saa ensimmäisen hieman pidemmän pyörityksen Kanadan päätyyn, mutta tilanne purkautuu lopulta ilman vaaraa. Vaisu on alku kahden pettyneen joukkueen pronssiottelussa.

3. minuutti: Varovainen alku. Isac Lundeström pääsee päätylaudasta kimmonneeseen kiekkoon, mutta Binnington Kanadan maalilla on valppaana.

Klo 16.20: Kiekko jäähän ja pronssiottelu Ruotsi-Kanada käyntiin.

Klo 15.55: Noin 25 minuutin kuluttua pronssiottelussa kohtaavat Ruotsi ja Kanada ovat pelanneet vastakkain MM-kisoissa edellisen kerran vuonna 2022. Tuolloin Kanada vei puolivälierissä pidemmän korren jatkoajan jälkeen maalein 4-3.

Klo 15.48: Tshekki sai lauantai-iltana ikäviä uutisia MM-finaaliin, kun luottopuolustaja Jan Rutta sai yhden ottelun pelikiellon taklattuaan välierässä Ruotsin Isac Lundeströmiä kyynärpäällä.

Klo 15.20: Hyvää sunnuntaipäivää ja tervetuloa mukaan seuraamaan jääkiekon MM-kisojen mitalipelien ratkaisupäivää. Tunnin kuluttua alkavassa ottelussa eilisten välierien häviäjät Ruotsi ja Kanada ratkaisevat pronssimitalien kohtalot. Odotettu loppuottelu Sveitsin ja isäntämaa Tshekin välillä alkaa Prahassa kello 21.20.