Näin paljon suomalaisfanit pulittivat pääsystä MM-finaaliin – Jarmon suupielille kääntyi leveä hymy: "Aika lailla setelirahaa!"

Erikoinen tilanne MM-finaalissa: Tshekkipelaaja hyppää itse Sveitsin penkille 0:20
Erikoinen tilanne MM-finaalissa: Tshekkipelaaja hyppää itse Sveitsin penkille

Kun jääkiekon tämän kevään MM-finaali oli lähdössä liikkeelle, Prahan O2 Areenan lähettyviltä ei enää paljoa Leijonat-paitoja pystynyt bongaamaan. Suomalaiset olivat hyvin ymmärrettävästi totaalisessa vähemmistössä.

Muutamia ryhmiä kuitenkin löytyi.

Hallin ulkopuolella Jarmo ja Silja nautiskelivat auringon lämmöstä pelin alkua odotellessa. Heille ei ollut sinänsä sen suurempaa väliä, että onko Leijonat mukana vaiko ei.

– Finaaliviikonloppu oli tähtäimessä. Meillä oli neljän pelin paketti, mihin kuului lennot, hotellit, metroliput ja kaikki, Jarmo Norontaus kertoo MTV Urheilulle.

Se, että paljonko tällainen paketti kustansi, sai hymyn nousemaan huulille.

– Kyllä se aika lailla setelirahaa maksoi! Norontaus naurahtaa.

– Kaikki on sen arvoista.

Mieleen hiipi jo näky siitä, että mitä voisi olla luvassa, mikäli kisojen kotijoukkue Tshekki voittaisi illan finaalin.

– Jo lauantain Ruotsi-välieräpeli näytti sen, että minkälaista lätkäkansaa tämä porukka osaa olla. Koko halli heilui ja notkui, kun he hyppivät menemään. Me tietysti siellä mukana, Norontaus tunnelmoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Hallin sisällä käytävää eteenpäin kulkiessa eteen tuli jumalattomasti Tshekin ykköstähden David Pastrnakin nimiä kantaneita paitoja.

Piakkoin yhdellä myyntikojulla näkyi sinistä.

– Ostimme kavereiden kanssa liput heti silloin, kun ne tulivat myyntiin, Pasi Kalliokoski sanoo.

Paljonko kustansi?

– Tonnin luokkaa, neljään viimeisen peliin, Kalliokoski laskelmoi, saaden näkemykselleen tukea ympärillä seisoneelta ryhmältä.

Kun paikan päällä olleilta suomalaiskannattajilta kyseli Leijonien turnauksesta, ensimmäinen vastaus oli hyvin yhteneväinen.

– Pettymys, Jarmo Norontaus toteaa napakasti.

– Pettymys joo, mutta ei tuolta rosterilta ollut odotettavissa hirveästi mitään. Kyllähän he pelasivat ihan hyvin Ruotsia vastaan ja kaikki mahdollisuudet olivat siihen, että Suomi olisi voinut voittaa Ruotsi-puolivälieräpelin. Fakta on kuitenkin se, että onhan näillä kaikilla mitalipeleissä mukana olevilla joukkueilla paremmat rosterit kuin Suomella, kun nimiä katselee. Leijonat sai materiaalistaan kaiken irti, Pasi Kalliokoski näkee.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Tähän kevääseen päättyi myös yksi aikakausi, kun Jukka Jalonen valmensi ainakin tällä erää viimeistä kertaa Leijonia.

– On mielenkiintoista nähdä, että mitä uutta (Antti) Pennanen tuo nyt uutena päävalmentajana touhuun mukaan. Jalonen teki mahtavan työn suomalaisen jääkiekkoilun eteen, Jarmo Norontaus kiittelee.

Illan finaalissa suomalaiskannattajilla oli yksi hyvin selkeä suosikki.

– Tshekkiä kannustetaan ja ankarasti! Norontaus ilmoittaa.

– Tshekin puolella tässä ollaan. Ei sinänsä haittaisi, jos Sveitsi voittaisi, mutta olisihan se hieno nähdä, jos kotijoukkue pääsisi juhlimaan. Olemme olleet parina edelliskeväänä Tampereella katsomassa pelejä. Täytyy sanoa, että täällä osataan kannustaa paljon paremmin ja yleisö on mukana. Fiilis on paljon parempi! Pasi Kalliokoski kehaisee.

Lue myös:

    Uusimmat