Mainos

Rauli-myrsky osoittautui poikkeuksellisen kovaksi: Lähes 200 000 jäi ilman sähköjä

1:36

MTV Uutiset seuraa Rauli-myrskyn etenemistä. Kovat myrskytuulet ovat katkoneet sähköjä etenkin maan etelä- ja keskiosissa. 

Sähköyhtiöiden mukaan sähköt olivat illalla pahimmillaan poikki Suomessa yli 199 000 asiakkaalta.

Myös junaliikenteessä on ollut useita häiriöitä radalle kaatuneiden puiden vuoksi. VR:n mukaan junat korvataan linja-autoilla esimerkiksi Kouvolan ja Pieksämäen välillä.  

Kokkolassa järjestetyssä Venetsia Drifting kilpailussa tuulenpuuska aiheutti onnettomuuden. Raju tuuli kaatoi äänentoistotelineen, joka osui kahteen henkilöön. Tapahtuman turvallisuuspällikön mukaan henkilöt vietiin ambulanssilla sairaalaan jatkotarkastettavaksi vammojen vuoksi.

Merialueille myrskyvaroitus on annettu Perämerelle, mutta kovaan merituuleen on syytä varautua myös useilla muilla rannikkovesillä. Esimerkiksi Uusikaarlepyyn lähellä purjevene oli ajanut karille kovan tuulen vuoksi. Kukaan ei loukkaantunut karilleajossa. 

Myrskyääkö?

Otamme mielellämme vastaan kuvia ja videoita myrskystä ja sen aiheuttamista tuhoista. Voit lähettää niitä osoitteeseen kuvat@mtv.fi. 

22:05

Rauli-myrsky on laantumaan päin Keski-Suomessa, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

– Vahinkojen korjaustyöt jatkuvat. Sähköttömien asiakkaiden määrä on jo laskeva. Yhteensä sähköittä kaikissa maakunnan 23 kunnissa oli kuitenkin vielä noin 30 000 asiakasta. 

Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksiköt ovat suorittaneet yli 350 Rauli-myrskystä aiheutunutta vahingontorjuntatehtävää. 

21:28

Pahiten myrsky on runnellut Elenian asiakkaita. Yhtiön asiakkaista pahimmillaan reilut 100-tuhatta oli vailla sähköä. 

Elenian verkkojohtaja Jorma Myllymäki kertoo MTV Uutisille, että vikoja korjataan läpi yön ja luultavasti myös huomenna.

– Aamulta sitten tiedämme tarkemmin, kuinka kauan vikojen korjaamiseen tulee todelle kestämään. Tilanne on ollut se, että pitkään kestänyt myrsky on viivästyttänyt vakavasti vikojen korjauksen alkua. 

20:51

Rataliikennekeskus tiedottaa Rauli-myrskyn aiheuttaneen sähkörata- ja turvalaitevikoja seuraavilla rataosilla:

Orivesi-Jämsä välillä on yleisen sähköverkon vika ja junat on korvattu linja-autoin. Korjausarviota ei ole.

Mikkeli-Haukivuori välillä puu on kaatunut sähköradan päälle ja junat on korvattu linja-autoin. Korjausyksikkö lähdössä paikalle.

Tikkurila-Kerava välillä puu on kaatunut sähköradan päälle ja kaksi raidetta on pois käytöstä. Pelastuslaitos ja sähköradan yksikkö ovat paikalla.

Laukaa-Äänekoski välillä on puita radalla, mutta seuraava tavaraliikenteen juna kulkee vasta maanantaina.

Lisäksi useat rautateiden vartioidut tasoristeykset ovat Itä- ja Keski-Suomen alueella ilman yleistä sähköverkkoa ja varavoimaa, eivätkä tästä johtuen toimi.

20:03

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Rauli-myrsky on osoittautunut poikkeuksellisen voimakkaaksi kesämyrskyksi. Keski-Suomen pelastuslaitoksen tietoon on tullut klo 19:45 mennessä noin 300 vahingontorjuntatehtävää.

– Ne ovat olleet lähinnä kaatuneita puita teillä ja sähkölinjoilla eri puolilla maakuntaa. Pelastuslaitoksen johtokeskus miehitettiin kello 14:30, kun tehtäväilmoituksia alkoi tulla yli 50 tehtävän tuntivauhdilla, pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Alueella on edelleen sähkölinjojen päälle kaatuneita puita, esimerkiksi Valtatie 4 on edelleen poikki kaatuneiden puiden vuoksi.

Vakavilta onnettomuuksilta ja henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Sähköt ovat edelleen poikki Keski-Suomessa yhteensä noin 41 000 asiakkaalta. 

– Tilanteen odotetaan vielä jatkuvan pitkälle yöhön. Pimeä tultua raivaustyö tulee hidastumaan, pelastuslaitos kertoo.


19:57


19:35

Rataliikennekeskuksen mukaan sähkörata- ja turvalaitevikoja on ollut Rauli-myrskyn takia Oriveden ja Jämäsän sekä Mikkelin ja Haukivuoden välillä, jossa junayhteydet on korvattu linja-autoihin. Tämän lisäksi Tikkurilan ja Keravan välillä kaatunut puu on katkaissut reitin kahdelta raiteelta.

Rataliikennekeskuksen mukaan näiden lisäksi useat vartioudut tasoristeykset ovat Itä- ja Keski-Suomen alueella ilman sähköä ja tästä johtuen poissa käytöstä.

19:28

Pohjois-Savon pelastustoimen johtajan mukaan alueella on ollut yli 130 myrskystä johtuvaa pelastustyötä tänään kello 11 ja 19 välillä. Tiedotteen mukaan tehtävät ovat olleet pääasiassa kaatuneiden puiden raivaamista. Henkikövahingoilta on vältytty.

Pohjois-Savossa oli hetki sitten lähe 30 000 sähkötöntä kotitaloutta.

18:22

Kotkassa Tehtaankadulla iso puu kaatui autokatoksen päälle. Paikalla oli kolme pelastuslaitoksen yksikköä raivaamassa puuta. 


17:54

Liikenneviraston mukaan myrskyvauriot on nyt saatu raivattua radalta Seinäjoen ja Vaasan välillä, mutta Seinäjoen ja Kokkolan välillä junat korvataan edelleen linja-autoilla.  

17:42

Energiateollisuuden Sähkökatkokartan mukaan Suomessa on yli 176 000 sähkötöntä asiakasta 180 kunnassa.

16:55

Energiateollisuuden Sähkökatkokartan mukaan Suomessa on yli 198 000 sähkötöntä asiakasta 185 kunnassa.

16:45

Jo yli 160000 kotitaloutta on sähköttä Suomessa, kertovat sähköyhtiöt.

16:25 


16:05

15:56 Jo lähes 140 000 kotitaloutta on sähköttä, etenkin maan etelä- ja keskiosissa. Myös Lapissa monilta kotitalouksilta on sähköt poikki. Energiateollisuuden päivitetty kartta sähkökatkoista löytyy täältä

15:39

14:36  Myrskybongarit ovat mitanneet jo melkoisia lukuja

14.30: – Tuulisinta on länsirannikolla. Myrskypuuskia on mitattu, kertoo MTV:n meteorologi Mette Mannonen.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.